Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013

Οι άξονες και οι προτεραιότητες του προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής” παρουσιάστηκαν σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Ιόνιων Νήσων παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημ. Παπαγιαννίδη )φωτο).

Στη συνάντηση είχαν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και των τεσσάρων Νομών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων(Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Δήμοι, Υπηρεσίες Νομαρχιών και Περιφέρειας, Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών καθώς και άλλες Αγροτικές Οργανώσεις).

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιανίδη η συνάντηση εργασίας είχε στόχο την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή και υλοποίηση των δημοσίων έργων μέσω του άξονα 3 του προγράμματος που εφαρμόζεται σε Δήμους που καλύπτουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης αγροτικού χώρου (ΟΠΑΑΧ).

Ανακοινώθηκε στους Δήμους αυτούς οτι θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους ποσό 1, 2 εκατ. ευρώ ώστε να αναπτύξουν ώριμα έργα αγροτικής ανάπτυξης, ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς,αντιπλυμμυρικών έργων και έργων ανάπλασης σε οικισμούς.

Ζητήθηκε να γίνει νέα συνάντηση στην έδρα των τεσσάρων Νομαρχιών ώστε να γίνει καλύτερη ανταλλαγή απόψεων και κατανομή με βάση της προτεραιότητες του κάθε Δήμου ξεχωριστά.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη ΠΙΝ είναι πολλές. Στόχος συνδυαστούν οι παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα, με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

"Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν χρηματοδοτήθηκαν πολλά έργα αγροτουρισμού κλπ. Στο πρόγραμμα της νέας περιόδου 2007-2013 μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε στην ενίσχυση καλλιεργειών" τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: