Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ 9-11 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.

Με 16 εκθέτες κερκυραϊκών προϊόντων συμμετέχει για πρώτη φορά η Κέρκυρα στο 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς (αλλά και άλλων τοπικών προϊόντων) που θα πραγματοποιηθεί 9,10 και 11 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Την ευθύνη της συμμετοχής έχει η Νομαρχία Κέρκυρας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν κερκυραϊκό βιολογικό και ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιόλαδο και πολλά άλλα τοπικά, ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή σημαντικού αριθμού εκθετών για πρώτη φορά.
Σήμερα ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος σε συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή των εκθετών, παρουσία του αντινομάρχη Δημήτρη Σουβλάκη και υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχίας, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Έχουμε συνηθίσει στην Κέρκυρα της εσωστρέφειας, της γκρίνιας και στα όποια φαινόμενα παρακμής. Σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε μιαν άλλη Κέρκυρα. Ένα δείγμα της Κέρκυρας που παράγει, που δημιουργεί, που προβάλει τον τόπο μας και τον αναδεικνύει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μια Κέρκυρα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να μπορέσει να προχωρήσει με βήματα ασφαλή στο μέλλον.»
Τέλος, ο Νομάρχης επεσήμανε ότι στην προσπάθεια αυτή, η Νομαρχία έχει τη βούληση και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στη διάθεση όλων των παραγωγών ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με την πιστοποίηση των προϊόντων γεωγραφικής προέλευσης, έτσι ώστε να αναγράφεται νόμιμα η ένδειξη «κερκυραϊκό προϊόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: