Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Δύο οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με δυο ξεχωριστές ως είθισται συγκεντρώσεις, Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ τίμησαν την Πέμπτη και στην Κέρκυρα την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το εργατικό κέντρο Κέρκυρας πραγματοποίησε συγκέντρωση στο πεζόδρομο στις 10 το πρωί ενω ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σοφία Λίβερη υπογράμμισε πως είναι υποχρέωση και ευθύνη των εργαζομένων να αντιταχθούν στις προθέσεις των κυβερνώντων για ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις δυσμενείς εξελίξεις όσον αφορά το ασφαλιστικό. Εκπροσωπώντας το ΠΑΜΕ ο Γιώργος Κουλούρης έκανε λόγο για επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα και κάλεσε από την πλευρά του τους εργαζόμενους να ενταχθούν στις τάξεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Στο μήνυμα της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν τη διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών και εργατικών τους δικαιωμάτων, την αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής των ανισοτήτων, της φτώχειας, της λιτότητας και της ακρίβειας.

. Στο μήνυμά του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους τους έφεραν στη σημερινή δεινή θέση, την ΕΕ, τις εθνικές κυβερνήσεις και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ανέχονται ή υλοποιούν την πολιτική λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: