Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΑ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΟΛΚΕ-ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ

Η ασφάλεια εντός του Λιμένα και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια, αποτελούν τις βασικές αρχές των συμφωνηθέντων, μεταξύ ΟΛΚΕ - Τελωνείου - μετά και την παρέμβαση της Νομαρχίας - που έδωσε λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει τελευταία και αφορούσε κυρίως στη δυνατότητα πρόσβασης στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων λεωφορείων που εξυπηρετούν τις οργανωμένες εκδρομές.
Tα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη ΟΛΚΕ - Τελωνείου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλας.
Ειδικότερα:
•Οι ρυθμίσεις θα γίνονται ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες στο λιμάνι (αριθμός κρουαζιερόπλοιων-επιβατών κ.α.).
•Θα εκδίδονται ειδικές άδειες διαπίστευσης από τον ΟΛΚΕ με την αποδοχή του Τελωνείου.
•Θα υπάρξει σεβασμός της αρχής ίσης μεταχείρισης μεταξύ των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων (λεωφορεία δημόσιας χρήσης, ταξί κλπ.).
•Θα υπάρξει απαρέγκλιτη - κατά το δυνατόν - εφαρμογή του εγκεκριμένου σχεδίου ασφάλειας για την κίνηση επιβατών και οχημάτων που έχει ο ΟΛΚΕ καθώς και του τελωνειακού κώδικα.

Βασικός στόχος η πιστοποίηση

Όπως τόνισε ο κ. Δεσύλλας αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να εφαρμοστούν στο λιμάνι όλα όσα προβλέπονται και εφαρμόζονται σε όλα τα λιμάνια της Μεσογείου, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων και την διαμόρφωση των καλύτερων συνθηκών ανταγωνισμού.
Επίσης, στόχος είναι το λιμάνι της Κέρκυρας να πιστοποιηθεί από το ΥΕΝ και την Ε.Ε., καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστεί το λιμάνι από κάθε δυνατότητα ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει έλεγχος επιθεωρητών της Ε.Ε. μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου νε ελεγχθεί αν το λιμάνι πληροί όλες τις προϋποθέσεις πιστοποίησης.

Ο Δ. Χαρίτος

Στο στοιχείο της ασφάλειας στο λιμάνι του 0ΛΚΕ στάθηκε ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Δ. Χαρίτος. Όπως σημείωσε, πρέπει να τηρούνται οι νόμοι.
"Το Τελωνείο υποχρεώνεται να κάνει έλεγχο, στο πλοίο και όσους εξέρχονται. Δεν έχει λόγους οι επιβάτες να περνάνε από αίθουσα άδεια που δεν διαθέτει καμία υπηρεσία ή αρχή παρά μόνο ένα κατάστημα" τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως πρόσθεσε, το ζητούμενο είναι -εδώ και χρόνια- η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που πάνε εκδρομές. Να πηγαίνουν δηλαδή τα τουριστικά λεωφορεία - που έχει ήδη το πλοίο ζητήσει μια μέρα πριν για τις συγκεκριμένες εκδρομές- κοντά στο πλοίο.

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες
Ραδιοταξί


Για άνιση μεταχείριση των συναδέλφων του σε σχέση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους μίλησε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του σωματείου ραδιοταξί "Ο ταξιάρχης" Σπ. Κουλούρης, με αφορμή τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη τελωνείου 0ΛΚΕ.
Μάλιστα, προειδοποίησε για πρωτόγνωρες καταστάσεις (σ.σ. για σήμερα) στο λιμάνι όπου αναμένεται η άφιξη κρουαζιερόπλοιων.
"Ο κ. Δεσύλλας κατόρθωσε να πείσει τους πάντες ότι μπορεί να προσεγγίσει στο πλοίο ένα τουριστικό λεωφορείο που θα πάρει μόνο επιβάτες που έχουν προπληρώσει μήνες πριν την κρουαζιέρα. Είναι άνισο. Μπορεί ένας επιβάτης της ίδιας εταιρείας να έχει δει στην ιστοσελίδα του σωματείου μας, την ίδια εκδρομή κατά πολύ φθηνότερη. Δε ζητάμε να γίνει σταθμός ταξί. Απλά 4-5 αυτοκίνητα που να μπαίνουν μέσα. Θα υπάρχει πινακίδα που θα λέει ότι τα ταξί είναι μόνο για εκδρομές και με 40 ευρώ την ώρα " δήλωσε στους εκπροσώπους του τύπου.
Υπογράμμισε ακόμη- απαντώντας στα περί πιστοποίησης του επαγγέλματος, ότι ο κλάδος που εκπροσωπεί είναι ίσως ο μόνος πιστοποιημένος και τα μέλη του είναι εφοδιασμένα με την ειδική κάρτα οδήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: