Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡ. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ

Οι τρόποι αντιμετώπισης του σοβαρού κυκλοφορικού προβλήματος, που δημιουργεί στους χώρους γύρω απο την πάνω πλατεία η ανεξέλεγκτη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, θα τεθεί αύριο επι τάπητος σε σύσκεψη που θα γίνει στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κερκυραίων και με τη συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή, εκπροσώπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Διοικητή της Τροχαίας και εκπροσώπων των τουριστικών πρακτόρων, των ιδιοκτητών ταξί, του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Στο θέμα που έχει προκύψει παρενέβη χθες ο αστυνομικός διευθυντής Δημ. Τσιότσιος, που θα συμμετάσχει στη σημερινή σύσκεψη στο Δημαρχείο.

Οπως εκτίμησε, στην υπόθεση των τουριστικών λεωφορείων, θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση.

“Θα εφαρμοστούν αυτά που έχουν αποφασιστεί. Δεν γίνεται οι οδηγοί των λεωφορείων να παραμένουν αρκετές ώρες στους χώρους γύρω απο την πλατεία και να δημιουργείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η θα τηρηθούν, αυτά που είχαν αποφασιστεί, δηλαδή ένα λεωφορείο να πηγαίνει στην πλατεία, θα αποβιβάζει επιβάτες και θα φεύγει, ή θα διατεθεί αρκετός χώρος για τη στάθμευση όλων των λεωφορείων. Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή θα αστυνομευθεί” τόνισε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός διευθυντής.

Αντιδρούν και οι καταστηματάρχες της Σπηλιάς

Σοβαρό οικονομικό πλήγμα δέχονται σχεδόν επι μια 20ετία-όπως καταγγέλουν- οι καταστηματάρχες της Σπηλιάς, λόγω της παραμονής των τουριστικών λεωφορείων και των επισκεπτών των κρουαζιερόπλοιων, μόνο στην πλατεία.

Οπως δήλωσε στην “Κ.Σ”. ο κ. Αργυρός μερικοί τουριστικοί πράκτορες κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να υπολογίζουν τους υπόλοιπους επαγγελματίες.

“Ποιός διοικεί αυτή την πόλη, ο Δήμαρχος ή οι τουριστικοί πράκτορες;” αναρωτήθηκε και πρόσθεσε γιατί δε γίνεται αξιοποίηση του πάρκιγκ της Σπηλιάς, που μπορεί να χωρέσει τουλάχιστον 8 λεωφορεία σε μόνιμη βάση.

Η κ. Παπανελοπούλου απο την πλευρά της, υπογράμμισε “πως κάποια οικονομικά συμφέροντα” επιδιώκουν τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης.

“Είκοσι χρόνια περιμένουμε λύση. Ας μας δώσουν επιτέλους μια απάντηση”.

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος του σωματείου καταστηματαρχών π.πόλης Σπ. Μητσιάλης, που τόνισε οτι συνάδελφοί του ζητούν ίση μεταχείρηση μεταξύ πλατείας-σπηλιάς.

“ Είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ολα τα λεωφορεία στην πλατεία και η σπηλιά άδεια. Αγωνιζόμαστε χρόνια να λυθεί το πρόβλημα”.

Προνάγγειλε μάλιστα ότι το σωματείο καταστηματαρχών π.πόλης είναι αποφασισμένο, εφόσον δε δοθεί λύση να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ακόμα και σε κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: