Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΟΤΕ ΣΕ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις πολιτικές που ακολουθεί σε θέματα Ασφάλισης και Απασχόλησης, άσκησε σήμερα η βουλευτής Αττικής πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Απασχόληση και την Κοινωνική Προστασία, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στο νομό.

Η βουλευτής πραγματοποίησε επισκέψεις σε Εργατικό Κέντρο, ΙΚΑ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε, επεσήμανε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, λόγω της υποστελέχωσης αλλά και της φυγής υπαλλήλων προς άλλες υπηρεσίες.

Παράλληλα, επιβαρύνονται από την υποχρηματοδότηση, τα χρέη, και την εισφοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου,το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτείνει ενιαίο μηχανισμό βεβαίωσης και είσπραξης των εισφορών που θα συνδέεται με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Η βουλευτής επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση, για την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου, εκτιμώντας ότι επιτείνει το χρόνο εργασίας, με συγχωνεύσεις Ταμείων που βλάπτουν τους ασφαλισμένους.

Στον τομέα αυτό, η πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφορά σε τετραετές πρόγραμμα απασχόλησης νέων εργαζομένων με κίνητρα προς τους εργοδότες, επιδότηση των εισφορών και πενταετές αφορολόγητο για τους αυτοαπασχολούμενους.

Κριτική και για ΟΤΕ

“Ανεπαρκείς” χαρακτήρισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τις απαντήσεις του Πρωθυπουργού, στον Γ. Παπανδρέου για το θέμα του ΟΤΕ.
“Ξεπουλιέται ο Οργανισμός έναντι πινακίου φακής, χωρίς να διαφυλάσσονται τα δικαιώματα του δημοσίου. Έχουμε ήδη ζητήσει, ως ΠΑΣΟΚ, ζήτησε εξεταστική επιτροπή για το ξεπούλημα του ΟΤΕ με σαφείς ενδείξεις απιστίας καθώς και εξεταστική επιτροπή για τη SIEMENS” συνόψισε η κ. Χριστοφιλοπούλου. ‘

Εκδήλωση της Ε.Γ.Ε.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απόψε το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, (Παράρτημα Κέρκυρας) στο Επιμελητήριο με θέμα: “Οι γυναίκες στο ασφαλιστικό σύστημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: