Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η ολοκλήρωση του νέου δικαστικού Μεγάρου, βρέθηκε στο επίκεντρο, σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δήμο Κερκυραίων με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σωτ. Μικάλεφ και με τη συμμετοχή του δικηγορικού συλλόγου.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο κ. Μικάλεφ επεσήμανε αρχικά, ότι ο Δήμος Κερκυραίων, δεν έχει καμία εμπλοκή στην κωλυσιεργία των έργων του δικαστικού μεγάρου.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προωθηθεί κάθε δυνατή συνεργασία ώστε να υποχρεωθεί το Υπουργείο και κάθε άλλος εμπλεκόμενος φορέας, για να ολοκληρωθεί το έργο.

“Θέλουμε να αναιρέσουμε κάθε βολικό άλλοθι σε όσους δεν προωθούν το έργο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανήκει στην ενότητα Αγ. Σπυρίδωνα

Ο κ. Μικάλεφ, υπογράμμισε ότι το Δικαστικό Μέγαρο, δεν χτίζεται στα Παγκρατέϊκα αλλά στην πολεοδομική ενότητα Αγίου Σπυρίδωνα και βρίσκεται τώρα στο στάδιο της μελέτης. Επομένως “δεν στέκει ο ισχυρισμός της μη ολοκλήρωσης οδού πρόσβασης προς αυτό”.

Ο Δήμαρχος έκλεισε τις δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι είναι αποφασισμένος να συντονίσει τις δυνάμεις του με τον Δικηγορικό Σύλλογο ώστε άμεσα να παραχωρηθεί το τμήμα του δρόμου που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και να γίνει μια μικρή απαλλοτρίωση που θα επιτρέψει τη σύνδεση του Δικαστικού Μεγάρου με τις κεντρικές οδούς της πόλης.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γ. Βραδής, υπογράμμισε πως βάση αυτών που ειπώθηκαν στη σύσκεψη, είναι βέβαιο ότι το έργο μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα οδού προσπέλασης που να εμποδίζει τη συνέχιση του έργου.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι απαιτείται από το Υπουργείο, η ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης και της μελέτης των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενώ τόνισε :

“Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει στις μελέτες αυτές ώστε το έργο να προχωρήσει ανενόχλητα”.

Τέλος, στη σύσκεψη, αφού εξετάστηκαν και τα τρία αυτά σημαντικά ζητήματα σε όλες τους τις διαστάσεις, αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για να συζητηθούν και τα τρία θέματα (Δικαστικό Μέγαρο, οικόπεδο για νέες Φυλακές, επισκευή Φυλακών).

Το Δικαστικό σε έκτακτη συνεδρίαση του Ν.Σ.

Όπως είχε πρόσφατα ανακοινώσει ο Νομάρχης, μετά από συνάντησή του με τον Δικηγορικό Σύλλογο, το θέμα της ολοκλήρωσης του Δικαστικού Μεγάρου θα είναι μεταξύ αυτών που θα απασχολήσουν την έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική, οι τρεις Βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Κερκυραίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος, εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας του έργου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: