Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην Κέρκυρα για τον εορτασμό της ΄Ενωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα


O Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Σιούφας θα μεταβεί στην Κέρκυρα, την Τετάρτη το απόγευμα, για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κερκυραίων και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Στην Κέρκυρα θα μεταβεί και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τάσος Νεράντζης, την Τετάρτη το πρωί, για να πάρει μέρος στον εορτασμό της 144ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.
Οι εκδηλώσεις είναι: Η έκθεση «Μαρία Κάλλας 30 χρόνια μετά - Μια φωτογραφική αναδρομή» που θα φιλοξενείται από τις 21 Μάιου και για ένα μήνα στο Λατινικό Παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου Κερκύρας (μιας πόλης με μακρά παράδοση στη μουσική και το τραγούδι), γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κερκυραίων και την 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και θα εγκαινιαστεί στις 18.30΄από τον Πρόεδρο της Βουλής.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Σιούφας θα βραβεύσει τον Κερκυραίο Διονύση Γραμμένο, που πήρε το πρώτο βραβείο σολίστ στο 14ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Μουσικών της Eurovision.
Η έκθεση, που οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα της Βουλής με αφορμή την ανακήρυξη του 2007 ως Έτους Μαρία Κάλλας (με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο της διεθνούς φήμης Ελληνίδας λυρικής τραγουδίστριας), επιχειρεί μέσα από φωτογραφίες να σκιαγραφήσει την καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας και να αναδείξει τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή περίοδο της σταδιοδρομίας της. Η φωτογραφική αυτή αναδρομή εμπλουτίζεται με οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και έργα σύγχρονης γλυπτικής με θέμα την καλλιτέχνιδα από τη γνωστή γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη. Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης προήλθε από τα αρχεία του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου καθώς και των θεάτρων της Βενετίας και της Arena της Βερόνας, την ΕΜΙ, το Θεατρικό Μουσείο, το Ε.Λ.Ι.Α., το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ιδιωτικές συλλογές.
Την ίδια ημέρα και ώρα 19.30΄ το Ίδρυμα της Βουλής θα παρουσιάσει τη νέα του έκδοση «Συνταγματικά Κείμενα των Ιονίων Νήσων» στο κτήριο της Ιονίου Βουλής. Για την έκδοση θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Σιούφας και οι πρώην Πρόεδροι κ.κ. Άννα Μπενάκη και Απόστολος Κακλαμάνης. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Κώστας Μαυριάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, Αντώνης Μανιτάκης, Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Αλίκη Νικηφόρου, Επίκουρος Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου και επιμελήτρια της έκδοσης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων κ. Σωτήριος Βόσδου, ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος και ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήριος Μικάλεφ. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος κ. Ευάγγελος Χρυσός.

Πηγή: www.parliament.gr


Κινητοποιούνται οι "Πολίτες Εν δράσει"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα της επετείου της 21ης Μαΐου έχουν προγραμματίσει οι ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ EN ΔΡΑΣΕΙ για την απαράδεκτη όπως αναφέρουν, κατάσταση της υγείας στο νησί μας, ενώ καλούν τους Κερκυραίους "να δηλώσουμε και να διαδηλώσουμε στις 21/05/2008 όλοι μαζί με περηφάνια, την Ένωση μας με την Ελλάδα και την απόφαση μας σθεναρά και έντονα, όπως και τότε, να διεκδικήσουμε τη ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλους>>.

Υπενθυμίζεται ότι ότι τη περασμένη εβδομάδα οι "Κερκυραίοι πολίτες εν δράσει" είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κατέληξε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού συμβούλιου, την ώρα που συνεδρίαζε το όργανο.

Λίγο μετά δημιουργήθηκε η ένταση μεταξύ των κ.Γρηγορόπουλου – κ. Χαραλάμπους, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αποχωρήσουν από την κίνηση η κ. Κάντα Ευθυμία και η κ. Κάντα Χρυσούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: