Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Ερώτηση Γκερέκου για την τουριστική ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κατέθεσε η Βουλευτής Κέρκυρας και πολιτική εκπρόσωπος θεμάτων τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου, με θέμα “την ανυπαρξία σχεδίου τουριστικής ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας”.

Η κ. Γκερέκου, ενώ επισημαίνει την ανάγκη προνομιακής προβολής της τουριστικής εικόνας των πυρόπληκτων περιοχών, διαπιστώνει την παντελή ανυπαρξία συγκεκριμένου σχεδίου τουριστικής ενίσχυσης των περιοχών αυτών και ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης (σε περίπτωση που τέτοιο σχέδιο υπάρχει) να το καταθέσει δημόσια.

Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης της κ. Γκερέκου, έχει ως εξής:

Ευρισκόμαστε στα μέσα του τουριστικού έτους και ένα χρόνο σχεδόν μετά τις τραγικές πυρκαγιές στη Πελοπόννησο και Εύβοια. Τότε η Κυβέρνηση είχε αναγγείλει σχέδιο ανασυγκρότησης και ειδικά σχέδιο επέμβασης και ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής. Η βοήθεια την οποία είχε υποσχεθεί (και προεκλογικά) η Κυβέρνηση της ΝΔ, φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πληγέντων.
Αν μη τι άλλο, οι συγκεκριμένες περιοχές δικαιούνται απόλυτα να έχουν, τουλάχιστον, προνομιακή μεταχείριση ως προς την τουριστική προβολή και διαφήμιση καθώς και στα τα κονδύλια τα οποία διατέθηκαν από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ, για την στοχευμένη προβολή και ενίσχυση της τουριστικής τους εικόνας. Μέχρι στιγμής όμως, δεν παρατηρείται να υπάρχει, όχι «προνομιακή», αλλά η οποιαδήποτε προβολή και προώθηση των συγκεκριμένων περιοχών, από πλευράς του ΕΟΤ, ούτε οποιοδήποτε σχέδιο ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1. Υπάρχει προγραμματισμός, ειδικό σχέδιο ενίσχυσης και ειδική πρόβλεψη για την προνομιακή και στοχευμένη τουριστική προβολή των πυρόπληκτων περιοχών ή το όλο θέμα έχει αφεθεί στην τύχη του; Αν υπάρχει το συγκεκριμένο σχέδιο, ζητείται να κατατεθεί.

2. Πως αναπτύχθηκαν τα σχετικά προγράμματα προβολής και με ποιες αποφάσεις προγραμματισμό και κονδύλια; Ζητείται να κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις Δ.Σ.Ε.Ο.Τ, Υπ. Τουρισμού, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις.

3. Ποια είναι τα επιπρόσθετα γενικά μέτρα, τα οποία έχει λάβει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, για την ενίσχυση του τουρισμού στις πυρόπληκτες περιοχές;




1 σχόλιο:

G είπε...

Αγγελική έχεις απόλυτο δικιο. Δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Ο Καραμανλής βαριέται να κυβερνήσει. Αυτό που βλέπω εγώ ειναι συγκάλιψη - ανυπαρξία - ανυπαρξία συγκάλιψης. Αυτή την τακτική πρεπει να την επαναλαμβάνουμε στην κυβερνηση, μιας κ δεν νομίζω οτι θα κουνηθεί από την τηλεοραση ο Καραμανλής. Δεν πάει άλλο. Όπως θα έλεγε και ο προεδρος μας ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ: Φτανει Πια.
Υπομονή, υμομονή, υπομονή
Υπομονή να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.