Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Νομαρχίας Κέρκυρας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 25 Μαΐου στην Galleria Alberto Sordi, ένα από τα πλέον διάσημα και πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα της Ρώμης.

Κύριος στόχος ήταν η προβολή της Κέρκυρας ως τουριστικό προορισμό την παρούσα περίοδο κατά την οποία πολλοί ιταλοί επιλέγουν τον τόπο που θα κάνουν τις διακοπές τους.

Στο κέντρο της GALLERIA είχε τοποθετηθεί ένα εντυπωσιακό περίπτερο 15 τ.μ., απ’ όπου έγινε διανομή τουριστικού υλικού και ενημέρωση για τα αξιοθέατα και τις υπηρεσίες του νομού μας. Παράλληλα, υπήρχαν γιγαντοοθόνες στις οποίες γινόταν προβολή DVD με τις ομορφιές του τόπου μας.

Ακόμη, διανεμήθηκε έντυπο με κουπόνι για κλήρωση Δώρων (ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ). Η κλήρωση έγινε σε ειδική εκδήλωση με κύριο μήνυμα «Κέρδισε την Κέρκυρα μαζί μας» παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σωτηρίου Βόσδου, του Αντιπροέδρου του ΚΕΟΤ Σπ. Βάρελη, του Διευθυντή του ΕΟΤ κ. Μάριου Σκληβανιώτη και εκπροσώπων Ναυτιλιακών Εταιριών. Στην κλήρωση, έλαβαν μέρος πάνω από 1500 άτομα και κέρδισαν πακέτα διακοπών στην Κέρκυρα, τα οποία ήταν προσφορά ξενοδόχων της Κέρκυρας, τουριστικών πρακτόρων και ναυτιλιακών εταιριών που καλύπτουν την γραμμή Κέρκυρα - Ιταλία.

Σημαντική ήταν και η προβολή της δράσης από τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Lazio TV και Holiday Sat έκαναν αφιέρωμα από το χώρο της εκδήλωσης προβάλλοντας την Κέρκυρα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΚΕΟΤ και δημάρχου Θιναλίων Σπ. Βάρελη, του Διευθυντή του ΕΟΤ Ρώμης και ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Παράλληλα, προγραμματίστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Сhannel Napoli 21 να επισκεφθεί το νησί μας από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου προκειμένου να προβάλει ειδικό αφιέρωμα στις αρχές Ιουλίου. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των τηλεθεατών που παρακολουθούν τους συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια.

Ωστόσο, το περίπτερο της Κέρκυρας επισκέφθηκαν και δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού RAI (Vespa Bruno, Santoro) καθώς και πολλοί ιταλοί πολιτικοί όπως οι:

Romano Prodi PD

Salvi PD

Di Pietro It. Da Valori

Giagatzeti Pr. Provincia

Graxi Bobo P.S.

Η δράση αυτή, η οποία οργανώθηκε από την Αντινομαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς και τον ΚΕΟΤ, υπό την καθοδήγηση του Αντινομάρχη Χρήστου Σκούρτη και του Αντιπροέδρου του ΚΕΟΤ και δήμαρχου Θιναλίων Σπύρου Βάρελη, είχε ως σκοπό την εντατικοποίηση της προβολής του Νομού Κέρκυρας και την καθιέρωσή του, ως προορισμό πρώτης προτεραιότητας. Η ανωτέρω δράση της Κέρκυρας στέφθηκε με επιτυχία και σε αυτό συνέβαλε το προσωπικό του γραφείου του ΕΟΤ Ρώμης, πρωτίστως οι:

Γιώργος Αλαφογιάννης

Κωνσταντίνος Κυρυτσάκας

Άννα Γαβριήλογλου

Μαρία Ζανετίδη

Titianna Zelli.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη Νομαρχία σε συνεργασία με τον Κερκυραϊκό Οργανισμό Τουρισμού υπό την αιγίδα της ΕΤΙΝ και μετά από προτροπή του ΕΟΤ Ρώμης.

Βασικοί παράγοντες της εκδήλωσης για την Ν.Α.Κ ήταν ο ειδικός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γεώργιος Κάφυρης και ο Νομαρχιακός υπάλληλος Σπύρος Ρίγγας. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανδρέας Βέργης και για την ΕΤΙΝ ο Σπύρος Θύμης και η Ιωάννα Σουβλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: