Τρίτη 6 Μαΐου 2008

ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΙ-ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ "ΕΡΙΖΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



Παρά τις προσπάθειες να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και ενωτικό κλίμα, στην πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές της 18ης Μαίου, η κόντρα "Παπανδρεικών-Βενιζελικών" μάλλον δύσκολα θα αποφευχθεί.

Ήδη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από τις δύο τάσεις είτε επίσημα είτε μέσω διαρροών εκφράζουν την επιθυμία να διεκδικήσουν τη θέση του γραμματέα της νέας νομαρχιακής επιτροπής που θα αποτελείται από 13 μέλη.
Κατά πολλούς η παπανδρεική πλευρά παρουσιάζει προς το παρόν φαινόμενα κατακερματισμού με το σκεπτικό ότι αρκετοί δείχνουν ενδιαφέρον για τη θέση του γραμματέα (Μπούκας, Τζουβελέκης, Μιχαλάς, Παπικινός Κ. Γνεσούλης) ενώ στον αντίποδα το "Βενιζελικό μπλοκ", δείχνει να έχει καταλήξει στην υποψηφιότητα της Ανδρομάχης Δαγκλή.
Χθες η κ. Δαγκλή επισημοποίησε μέσω δηλώσεων της στους εκπροσώπους του τύπου το ενδιαφέρον της για τη θέση του γραμματέα, ενώ, απεύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών της 18ης Μαίου.
"Στόχος είναι η εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων νέων και δραστηριοποιημένων μελών που θα μπορέσουν να φέρουν το βάρος των αλλαγών που προσδοκά η κοινωνία από το Κίνημα" τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως ακόμη, επεσήμανε, η ελληνική και ειδικότερα η κερκυραϊκή κοινωνία, επιβάλλει τη συμμετοχή όλων στα όργανα, τις διαδικασίες και τις διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αφού κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια επανασύνδεσης του κινήματος με τους πολίτες και κυρίως με τις τάξεις των νέων, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των εργατών, των αγροτών, των μισθοσυντήρητων και των συνταξιούχων που παραδοσιακά στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και την προσπάθειά του να προσφέρει προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές στη χώρα μας.
Η κ. Δαγκλή εκτίμησε ακόμη οτι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ είναι θετικότατο στην παρούσα φάση και όλοι έχουν αντιληφθεί οτι ο στόχος είναι κοινός και αφορά την επαναδημιουργία ενός κινήματος των κοινωνικών τάξεων.

Κρίσιμη συνάντηση

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα για το «παπανδρεικό μπλοκ», καθώς αναμένεται συνάντηση στελεχών προσκείμενων σε αυτό, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο και να αναδειχθεί ο υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: