Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

ΜΙΚΑΛΕΦ: ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ


Συνάντηση με το δήμαρχο Κερκυραίων και πρόεδρο του συνδέσμου καθαριότητας Σ. Μικάλεφ πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία των κατοίκων του Τεμπλονίου., παρουσία του αστυνομικού διευθυντή. Ο κ. Μικάλεφ ενημέρωσε τους κατοίκους για τα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται ν εκτελεστούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει επέκταση έξω από τον ΧΥΤΑ.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα πρόκειται να γίνει κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Καθαριότητας και της Εκτελεστικής Επιτροπής προκειμένου να αποφασίσουν τη δρομολόγηση μέτρων που πρέπει να γίνουν για την κατασκευή τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού.

Δηλαδή για το σύστημα της αντίστροφης όσμωσης, προκειμένου να μην μεταφέρονται τα στραγγίσματα του υπάρχοντος βιολογικού σε αυτόν του Δήμου.

Ο κ. Μικάλεφ εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει ότι η νέα διοίκηση του Συνδέσμου δρομολόγησε μέτρα και έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει.

“Όση ι καθυστέρηση και να υπήρξε, δρομολογούνται τα μέτρα αυτά κυρίως δε, η εκτέλεση του έργου του βιοαερίου, της κατασκευής του τριτοβάθμιου συστήματος επεξεργασίας των στραγγισμάτων και της κατασκευής τοιχίου που θα περιορίζει τα στραγγίσματα.

Περί επέκτασης

Αφού διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι δεν πρόκειται να γίνει επέκταση έξω από τον ΧΥΤΑ, ο κ. Μικάλεφ σημείωσε πως με βάση τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προβλέπεται η κατασκευή νέου κυττάρου με τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές μέσα στον ευρύτερο χώρο του ΧΥΤΑ.

“Παρενέργειες θα υπάρχουν αφού ο ΧΥΤΑ από κατασκευής του έχει προβλήματα που δεν μπορούν να αποκατασταθούν με την ύστερη παρέμβαση”, συνέχισε, και επιπρόσθετα ανέφερε ότι τέθηκε και το θέμα του νέου κυττάρου το οποίο δεν θα πρέπει να γίνει μέσα στον χώρο του νέου ΧΥΤΑ, έτσι αυτό να λειτουργήσει στο χρόνο που προβλέπεται από τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Επιστολή κατοίκων σε Νάκο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος κατοίκων Τεμπλονίου απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Κέρκυρα την ερχόμενη Δευτέρα, ζητώντας συνάντηση μαζί του αλλά και να επισκεφθεί το χώρο του ΧΥΤΑ προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση η οποία επικρατεί στο χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: