Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙ "ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ"

Με έγγραφό τους προς τον γενικό γραμματέα της ΠΙΝ Σωτήρη Βόσδου μέλη του συλλόγου Τεμπλονίου μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, ζητούν να εξεταστεί η ύπαρξη ασυμβίβαστου για το Νομάρχη Κέρκυρας, υποστηρίζοντας ότι η ιδιότητα του εκδότη εφημερίδας που έχει ο Στέφ. Πουλημένος είναι αντίθετη με το άρθρο 21 του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Πουλημένου στην παραπάνω εξέλιξη καθώς μετά απο ερώτημα που δέχθηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει αναστείλει κάθε επαγγελματική δράση, λόγω της πολύωρης ενασχόλησής του με τα καθήκοντα του Νομάρχη

“Η πορεία εκπλήρωσης του καθήκοντος απέναντι στο λαό και τον τόπο, περνά συχνά μέσα από συμπληγάδες. Θα τις περάσουμε όμως με επιτυχία. Αλώβητοι. Για να συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον καθημερινό μας αγώνα για την Κέρκυρα που ταχθήκαμε να υπηρετούμε έντιμα, αποφασιστικά και ασυμβίβαστα.” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς περαιτέρω για το τί ακριβώς προβλέπει ο Κώδικας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για το θέμα απάντησε:

“Ο Κώδικας αναφέρει ότι οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα του Νομάρχη αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του. Αυτήν μου την δραστηριότητα, όπως είναι γνωστό, έχω αναστείλει καθώς οι υποχρεώσεις μου καθημερινά στην Νομαρχία και έξω από αυτήν, υπηρετώντας τον λαό και τον τόπο, είναι τόσες και τέτοιες που δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο άσκησης του επαγγέλματός μου. Ουσιαστικά, έχω διαθέσει τον εαυτό μου 24 ώρες το 24ωρο στην υπηρεσία της υπόθεσης που μου έχει ανατεθεί. Της υπηρεσίας της Κέρκυρας και αυτό είναι κάτι το οποίο αποδεικνύεται πάρα πολύ εύκολα όπου χρειαστεί και αν χρειαστεί”.

“Έχει σχέση με την υπόθεση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου”

Ο Νομάρχης ερωτήθηκε αν η προσφυγή συνδέεται με την πρόσφατη έγκριση την οποία έδωσε προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, και απάντησε τα εξής:

“Ασφαλώς συνδέεται. Δεν πρόκειται για άδεια λειτουργίας την οποία έδωσε η Νομαρχία αλλά πρόκειται για έγκριση συνέχισης λειτουργίας του ΧΥΤΑ και κατ΄ εφαρμογή σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία έχει εκδοθεί για τα θέματα αυτά. Προφανώς, οι προσφεύγοντες είδαν ότι η απόφαση αυτή είναι ισχυρή, νόμιμη και καλά θεμελιωμένη και ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αυτή η απόφαση να πέσει. Αφού λοιπόν διαπίστωσαν αυτό, θεώρησαν ότι έπρεπε να κάνουν το άλλο, δηλαδή, να στραφούν εναντίον μου. Αυτή η προσπάθεια δεν πρόκειται να έχει καμία απολύτως επιτυχία. Άλλωστε θα ήταν και πολιτικά αδιανόητο να ζητάει ο νομοθέτης να εκλέγονται στην θέση του Νομάρχη ή πάμπλουτοι ή ανεπάγγελτο.»

Τέλος, ο Νομάρχης ερωτήθηκε αν γνωρίζει την ιδιότητα του επικεφαλής της ομάδας των πολιτών οι οποίοι προσέφυγαν, για το οποίο ανέφερε τα εξής:

“Ξέρω τον επικεφαλής. Είναι εργολάβος δημοσίων έργων και Πρόεδρος του Συλλόγου των κατοίκων του Τεμπλονίου. Γνωρίζω ότι δεν προσέφυγε ο Σύλλογος των κατοίκων του Τεμπλονίου διότι υπήρξαν πολλές διαφορετικές απόψεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: