Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ-ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΝΕΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Τα θέματα της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου, του οικοπέδου για τις νέες Φυλακές και της επισκευής του συγκροτήματος των Φυλακών, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Βραδής, ο Γενικός Γραμματέας Σπύρος Φαϊτάς, το μέλος του Δ.Σ. Προκόπης Κουρής και η Αντινομάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Μερόπη Υδραίου.

Ειδικότερα: Για το υπό κατασκευή Δικαστικό Μέγαρο, από πλευράς Νομαρχίας, παρουσία και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Χωροταξίας Ανδρέα Πανδή, έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τα πολεοδομικά ζητήματα που σχετίζονται με την κατασκευή, αφού ξεκαθαρίστηκε ότι: Το οικόπεδο στο οποίο κατασκευάζεται το Δικαστικό Μέγαρο είναι εκτός σχεδίου, με ειδικούς όρους δόμησης, εντός της υπό εκπόνηση Πολεοδομικής Μελέτης της Πολεοδομικής Ενότητας Αγίου Σπυρίδωνα. Στο πλαίσιο αυτής της μελέτης, έχουν σχεδιαστεί δύο δρόμοι πρόσβασης στο Δικαστικό Μέγαρο και ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης, η κατασκευή των οποίων προβλέπεται να γίνει από το Δήμο Κερκυραίων στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης Εφαρμογής η οποία αναμένεται μέσα στο 2009.
Το οικόπεδο των νέων Φυλακών
Ο Νομάρχης, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου για την έλλειψη προόδου στην υπόθεση της απόκτησης οικοπέδου για τις νέες Φυλακές καθώς, όπως είναι γνωστό, το έτος 2005 χάθηκε η πίστωση που είχε δοθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω των εσφαλμένων και ανεπιτυχών χειρισμών της υπόθεσης από τη Νομαρχία. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, από την πλευρά του, ενημέρωσε για τους αργούς ρυθμούς εκτέλεσης των έργων επισκευής του συγκροτήματος των Φυλακών και ζήτησε να υπάρξει πολιτική παρέμβαση για την ταχεία ολοκλήρωσή τους.
Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Τέλος, στη σύσκεψη, αφού εξετάστηκαν και τα τρία αυτά σημαντικά ζητήματα σε όλες τους τις διαστάσεις, αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για να συζητηθούν και τα τρία θέματα (Δικαστικό Μέγαρο, οικόπεδο για νέες Φυλακές, επισκευή Φυλακών).

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου αποφασίστηκε να προσκληθούν να παραστούν:
- Ο Υπουργός Δικαιοσύνης. - Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική. - Οι τρεις Βουλευτές του Νομού. - Ο Δήμαρχος Κερκυραίων. - Ο Δικηγορικός Σύλλογος. - Το παράρτημα Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε. - Ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. - Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων. - Οι εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας του έργου του Δικαστικού Μεγάρου και της επισκευής των Φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: