Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ Δ.Χ.

Με το Νομάρχη συναντήθηκαν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. που έχουν ακινητοποιήσει τα αυτοκίνητά τους από τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο κ. Πουλημένος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους οδηγούς για τη στάση ευθύνης που επέδειξαν απέναντι στη Κέρκυρα σε καίρια σημεία της τοπικής καθημερινότητας.

Μεταξύ αυτών γιατί επέτρεψαν να εξαιρεθούν της απεργίας, τα φορτηγά που μεταφέρουν χώμα που χρησιμοποιείται για την επίχωση απορριμάτων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Ακόμα, γιατί επέτρεψαν τον εφοδιασμό με νερό των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι, με ότι σημασία έχει αυτό για τον κερκυραικό τουρισμό, καθώς και γιατί πραγματοποιούν την κινητοποίηση τους, όχι στο λιμάνι, αλλά απέναντι απο την έδρα της ΠΙΝ σε χώρο που δε δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα.

Επανέλαβε ακόμη προς τους απεργούς την υποστήριξή του, στα δίκαια αιτήματα τους, ενώ σημείωσε ότι τα ελεγκτικά όργανα του μικτού κλιμακίου της Δ/νσης Μεταφορών και η Τροχαία θα εντείνουν τους ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί η άσκηση του επαγγέλματός τους απο ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες των φορτηγών απεργούν σε όλη την Ελλάδα ενώ τα βασικά αιτήματά τους έχουν σχέση με τη σχεδιαζόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς και την Παρασκευή, καθώς και με το ασφαλιστικό.

Παράλληλα ζητούν την εντατικοποίηση των ελέγχων στα φορτηγά με ξένες πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: