Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Δήμος Κερκυραίων: Σύσκεψη για το κυκλοφοριακό

Την προσαρμογή των μέτρων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης που ίσχυσαν το Πάσχα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, εξετάζει ο Δήμος Κερκυραίων.
Σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στο Δημαρχείο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες εφαρμογής μέτρων όπως είναι η στάθμευση των οχημάτων που εισέρχονται από τις περιαστικές περιοχές και την υπόλοιπη Κέρκυρα σε περιφερειακά πάρκιγκ και η λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματος μέσων μαζικής μεταφοράς σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ.
Το μέτρο θα πρέπει να συνδυαστεί με συνεχείς ελέγχους αποτροπής του διπλοπαρκαρίσματος και της στάθμευσης σε απαγορευμένους χώρους, καθώς και με διευθέτηση της χρήσης των εντός του κέντρου χώρων όπως είναι αυτός που σήμερα καταλαμβάνει το Αστικό ΚΤΕΛ στο Σαρόκο για τη στάθμευση των οχημάτων του.
Την επόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ θα ξεκινήσει σειρά επαφών με φορείς όπως ο Οργανισμός Λιμένος για τη χρήση εκτάσεων που ανήκουν στο χώρο ευθύνης του για πάρκινγκ, αλλά και τα δύο ΚΤΕΛ για τη διαμόρφωση δρομολογίων και την κυκλοφορία των οχημάτων τους εντός της πόλης.
Πηγή: ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: