Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ


Ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Γ. Παπά, είχε χθες ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής και ο πρώην σύμβουλος της Ν.Κ.Π. Γ. Δαφνής(φωτο).

Ο κ. Παπάς ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, τις εκδηλώσεις και τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν.

Συζήτηση έγινε και για την αποκατάσταση του “Φοίνικα”, όπου γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής του έργου απο διαδικασίες που δημιουργούν προσχώματα στην έναρξη των εργασιών.

Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές

"Στο ΔΗΠΕΘΕ και κατ΄ επέκταση στον πολιτισμό, δε θα πρέπει να υπάρχουν διαχωριστικές και παραταξιακές γραμμές” επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Τρεπεκλής.

Οπως σημείωσε, “το ζητούμενο είναι στη Κέρκυρα να σηκώσουμε ψηλά τον τομέα της διεκδίκησης και αυτά που πρέπει να προσφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού σε μία πόλη η οποία έχει την τιμή να ανήκει στον κατάλογο της Unesco, επιτέλους να τα δούμε στην πράξη”.

Παράλληλα χαιρέτησε, τις ενέργειες ανάπλασης του θεάτρου Φοίνικας, επισημαίνοντας ότι το ΔΗΠΕΘΕ για να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί θα πρέπει να έχει ως εργαλείο το Φοίνικα και το Δημοτικό Θέατρο.

Κατέληξε δε με την εξής επισήμανση: “Ο Δήμος με το φτωχό του ταμείο στηρίζει τις προσπάθειες του ΔΗΠΕΘΕ. Πρέπει όμως και η Πολιτεία να είναι πιο συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις της και τις χρηματοδοτήσεις προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της Διοίκησης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: