Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟ CLUB MED ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Στην Ρωσικών συμφερόντων εταιρία Corfu Garden, περνά η ιδιοκτησία του Club Med Κέρκυρας, σύμφωνα με δήλωση του υφυπ. Εξωτερικών Π. Δούκα, που δημοσίευσε η οικονομική εφημερίδα “ΕΞΠΡΕΣ”.
Η σχετική ανακοίνωση του κ. Δούκα έγινε ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα την 1η Ιουνίου, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής.
Ο κ. Δούκας ανέφερε ακόμη, ότι μετά την “εξωστρέφεια” του ελληνικού επιχειρείν προς τη Βαλκανική και την Ανατολική Ευρώπη, η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική (και ενώ είναι ενδεικτικό τόσο ότι στις χώρες αυτές οι ελληνικές επενδύσεις ανέρχονται σε 15 δισεκ. ευρώ, ενώ γενικότερα τα υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό ανέρχονται σε 3.030) σειρά έχει η Αφρική.
Ενδεικτικά, έκανε λόγο για χώρες με επιχειρηματικό ενδιαφέρον εκ μέρους της Ελλάδας, όπως λ.χ. η Νιγηρία, η Αγκόλα, η Γκάνα, κ.λπ.).
Εξάλλου, ο κ. Δούκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χρηματιστηριακή κρίση οδεύει προς το τέλος της, αντίθετα όμως με τη γενικότερη οικονομική κρίση, κάνοντας λόγο ακόμη και για περαιτέρω επιδείνωση στη κρίση των τιμών των τροφίμων.

Ειδικά για την τελευταία είπε πως δεν πρέπει να υπερτονίζεται ο ρόλος της χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας, καθώς το πρόβλημα οξύνουν η λειψυδρία παγκοσμίως και η εγκατάλειψη γεωργικής καλλιεργήσιμης γης για παραγωγή βιοκαυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: