Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: ΥΠ'ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοπoίησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ Νίκος Χουντής. Σήμερα, είχε συνάντηση με το Νομάρχη Στεφ. Πουλημένο καθώς και με τους περιβαλλοντικούς Συλλόγους της Κέρκυρας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Το βράδυ ο κ. Χουντής, θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝ.

Κριτική σε Ν.Δ.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΝ παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της οποίας χαρακτήρισε ως υπ’αριθμό 1 πρόβλημα για την χώρα μας τη συγκεκριμένη περίοδο αυτό της ακρίβειας.

“Η Ελλάδα διανύει μια δύσκολη περίοδο, με αύξηση των τιμών του πετρελαίου και των αγαθών ευρείας κατανάλωσης” τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε “προσχηματική” την επιστολή του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή προς τον Μπαρόζο, μόνο και μόνο για να αποποιηθεί η κυβέρνηση τις ευθύνες τις για το πανευρωπαϊκό ρεκόρ των ανατιμήσεων, καθώς και υποκριτική τη «συμφωνία κυρίων» για χαμήλωμα των τιμών από τις πολυεθνικές.

Επίσης, επέκρινε την κυβέρνηση εξαιτίας για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των ανατροπών που προωθούνται στο Ασφαλιστικό και την Παιδεία” κ.α.

Με αφορμή τα γεγονότα της Λευκίμμης, ο κ. Χουντής τόνισε ότι η Ν.Δ. απαντά με την επιθετική πολιτική της καταστολής.

Συνάντηση με Νομάρχη

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού στα πλαίσια διήμερης επίσκεψής του στην Κέρκυρα. είχε σήμερα σύντομη συνάντηση με το Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο.

Στη συζήτηση, ο Νομάρχης αφού καλωσόρισε τον κ. Χουντή στο νησί μας, εστίασε κυρίως στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου με έμφαση στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι και παραμένουν επίκαιρα.

Ο Νομάρχης, ενημέρωσε ακόμη για την εκπονούμενη μελέτη χωροθέτησης των οχλουσών χρήσεων στο νομό μας, ανάμεσα στις οποίες οι εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων και οι λατομικές ζώνες και κάλεσε τον κ. Χουντή στη διατύπωση των πολιτικών θέσεων του κόμματός του, να ληφθούν υπόψη όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερα δύσκολη κερκυραϊκή πραγματικότητα (έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού, μεγάλη διασπορά οικισμών και κατοικιών κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: