Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠ. ΧΑΛΒΑΤΖΗ- " ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ"

Λύπη και οδύνη για το θάνατο της 43χρονης Μαρίας Κουλούρη, εξέφρασε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Σπ. Χαλβατζής που βρίσκεται σήμερα στην Κέρκυρα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε πλαισιωμένος απο τον βουλευτή Μπ. Χαραλάμπους και τον γραμματέα της Ν.Ε. Δημ. Πιτσιάβα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για “επιστράτευση κατασταλτικών μηχανισμών κατά των εργαζόμενων όπου αυτοί κινητοποιούνται και διεκδικούν”.

Ο κ. Χαλβατζής επεσήμανε ότι στην “περίπτωση του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη η μόνη πολιτική δύναμη που είχε ριζικά διαφορετική άποψη ήταν το Κ.Κ.Ε. και οι δυνάμεις τις οποίες στηρίζει στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις Νομαρχίες”.

Επεσήμανε ακόμη ότι το ΚΚΕ, ζήτησε από την πρώτη στιγμή να διαμορφωθούν όροι και προϋποθέσεις για την συλλογή, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και περιορισμό της ποσότητας των απορριμμάτων, με τρόπο ώστε να φτάνουν στον ΧΥΤΑ ελάχιστα απορρίμματα.

Ευθύνες και σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

Εκτός από τις κυβερνητικές ευθύνες, στην περίπτωση της Λευκίμμης, το στέκεχος του ΚΚΕ επέκρινε ακόμη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ γιατί με τη στάση τους συμφώνησαν παρότι σήμερα φραστικά διαφοροποιούνται εκφράζοντας την έκπληξη τους για τις εξελίξεις.

Ακόμη: Ζήτησε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ από την Κέρκυρα, να σταματήσουν οι εργασίες στο ΧΥΤΑ και να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στη βάση των σύγχρονων επιστημονικών προδιαγραφών χωρίς καμία σκοπιμότητα, να αποσυρθούν οι μηνύσεις εναντίον των διωκομένων και τέλος, να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι για τις βιαιοπραγίες και να αποδοθούν ευθύνες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: