Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

"ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ"-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ -ΤΕΕ

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των νέων, για τη χρήση ποδηλάτου στην πόλη ο Δήμος Κερκυραίων και το ΤΕΕ διοργάνωσαν σήμερα εκδήλωση με θέμα “Το ποδήλατο στην Κέρκυρα”. Εισηγητές ήταν οι Θάνος Βλαστός (Αναπληρωτής καθ. ΕΜΠ) και Δημήτρης Μηλάκης (Δρ. Συγκοινωνιολόγο ΕΜΠ).

Σημειώνεται ότι η Κέρκυρα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου σημαίνει αυτόματα και αλλαγή της εικόνας της πόλης.

Ο βουλευτής Ν. Δένδιας μίλησε για μια σημαντική πρωτοβουλία και τη σημασία που θα έχει για την επίλυση του κυκλοφοριακού, το περιβάλλον κλπ.

Ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, επεσήμανε ότι πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα, ενώ στάθηκε στη χρησιμότητα και φιλικότητα του ποδηλάτου προς το περιβάλλον.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Σπίγγος σημείωσε ότι πρόκειται για θέμα δύσκολο να περάσει στην τοπική κοινωνία, ωστόσο σημείωσε πως αν προχωρήσει θα σημάνει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και το ανέβασμα του βιοτικού-οικονομικού επιπέδου στην π.πόλη.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής για την Κέρκυρα είναι με δεδομένο πλέον το οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα, να περιοριστεί η παρουσία του αυτοκινήτου στο εσωτερικό του ιστορικού της πυρήνα αλλά και να αναβαθμιστεί το οδικό περιβάλλον των περιφερειακών γειτονιών της πόλης, όπως στο Μαντούκι, στη Γαρίτσα και στον Ανεμόμυλο.

•Με αφετηρία την Κοφινέτα θα γίνει αύριο περιήγηση της πόλης με ποδήλατο και Έκθεση Ζωγραφικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα το ποδήλατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: