Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τα γεγονότα βίας που εξ’ αφορμή της δημιουργίας ΧΥΤΑ, έλαβαν χώρα στην Λευκίμμη την 29η Μαίου 2008.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζονται τα εξής:
“Είναι αυτονόητο πως κάθε δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία θα πρέπει να εξαντλείται κάθε περιθώριο διαλόγου και διαβούλευσης με την κοινωνία των πολιτών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να λαμβάνει σαφή και ξεκάθαρη θέση στα κρίσιμα ζητήματα που αφορύν τις τοπικές κοινωνίες, ανεπηρέαστη από λογικές πολιτικού κόστους. Ταυτόχρονα, ο σεβασμός της αρχής της νομιμότητας θα πρέπει να είναι δεδομένος απ’ όλους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι προφανές πως η μεταφορά και χρησιμοποίηση στην Λευκίμμη ισχυρών δυνάμεων καταστολής επιδείνωσε και όξυνε αδικαιολόγητα την κατάσταση. Οι πολίτες που βιώνουν διαχρονικά το έλλειμμα της απαραίτητης καθημερινής αστυνομικής προστασίας, διαπιστώνουν με έκπληξη υπέρμετρο ζήλο σε δράσεις καταστολής.

Ο Δ.Σ.Κ. προβληματίζεται ιδιαίτερα για τις καταγγελλόμενες παραβια΄σεις εκ μέρους των Αστυνομικών Αρχών ατομικών και δικονομικών δικαιωμάτων πολιτών κατά τις γενόμενες συλλήψεις, τον τρόπο απαγγελίας κατηγοριών και ιδίως την παρεμπόδιση επικοινωνίας συλληφθέντων με συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο Δ.Σ.Κ. θα εξετάσει το ζήτημα και θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες” καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: