Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ



Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο έργο παράκαμψης Περάματος - Μπενιτσών, θέτουν με ερώτησή τους, προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Το πιο προβληματικό τμήμα του οδικού δικτύου της Κέρκυρας είναι ίσως ο δρόμος που περνάει από τους οικισμούς Χρυσίδα, Πέραμα, Μπενίτσες του Δήμου Αχιλλείων της Κέρκυρας.

Από την δεκαετία του 1980 τέθηκε η ανάγκη παράκαμψης του προβληματικού αυτού τμήματος του οδικού δικτύου Κέρκυρας που συνδέει την νότια Κέρκυρα με την πόλη.

Στα τέλη της ίδιας 10ετίας αποφασίστηκε η κατασκευή του έργου "παράκαμψη Μπενιτσών" μήκους 4 χιλιομέτρων που ξεκινά από την διασταύρωση Ποντή και καταλήγει στην Θέση Παρμενίδη Μπενιτσών.

Ανατέθηκαν με χρηματοδότηση ΥΠΕΧΩΔΕ οι σχετικές μελέτες και στα μέσα της 10ετίας του 1990 καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις των ακινήτων της ζώνης στην οποία είχε χαραχτεί ο νέος δρόμος.

Στα τέλη της ίδιας δεκαετίας δεν εγκρίθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος ΥΠΕΧΩΔΕ η M.Π.E. καθώς για ένα τμήμα της νέας χάραξης προβλεπόταν η κατασκευή τεράστιων τοιχίων αντιστήριξης στην πλαγιά του βουνού και υποδείχτηκε στη Θέση αυτή κατασκευή τούνελ.

Για την κατασκευή του τούνελ χρειάστηκαν πρόσθετες γεωτεχνικές μελέτες οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν μόλις τον Φεβρουάριο του 2007. Ενάμιση περίπου χρόνο μετά όλα δείχνουν ότι οι μελέτες του έργου και πάλι καρκινοβατούν και η κατασκευή του 20 χρόνια μετά την ανάθεση των πρώτων μελετών δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Το Θέμα αυτό έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Νομαρχιακό Συμβούλιο και το Δ.Σ. του Δήμου Αχιλλείων (έχει εκδώσει ψήφισμα) και η κοινή γνώμη της Κέρκυρας παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη απογοήτευση την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης ενός έργου που εφόσον γίνει Θα βελτιώσει σημαντικά την ζωή των κατοίκων της Μέσης και Νότιας Κέρκυρας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για την Θετική αντιμετώπιση του χρόνιου αυτού προβλήματος που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: