Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ Π.ΠΟΛΗ


Περιοδεία πραγματοποίησε στην παλιά πόλη ο Βουλευτής του ΚΚΕ .Μπάμπης Χαραλάμπους. Κατά την περιοδεία συνάντησε και συζήτησε με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι χαρακτήρισαν την τουριστική κίνηση απελπιστική, την αγορά άδεια και τις τσέπες των τουριστών κενές.
Oπως δήλωσε σήμερα στα ΜΜΕ, ο βουλευτής "αποτέλεσμα φυσικά της παγκόσμιας κρίσης που μαστίζει τους εργαζόμενους από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και στην Ε।Ε। και στην χώρα μας, όπως επεσήμαναν και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες του καπιταλιστικού ανταγωνισμού που εκφράζεται και με την ακρίβεια η οποία κατατρώει τα λαϊκά εισοδήματα.

Συνέπεια της τουριστικής πολιτικής που είναι η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου σε λίγα χέρια και ο έλεγχος από τους tour operators του τουριστικού προϊόντος που εκφράζεται με το[ all inclusive].

Στην Κέρκυρα το νέο τουριστικό μοντέλο της κρουαζιέρας, καθορίζεται από μερικούς ανθρώπους , κύρια από τον κ. Χαρίτο, πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων που σε συνεργασία με τον Δ/ντα Σύμβουλο του Ο.Λ. Κέρκυρας α.ε κατευθύνουν και καθορίζουν την τουριστική κίνηση στο νησί μας.

Ευθύνες έχει και ο Δήμος Κερκυραίων που δεν παίρνει κανένα μέτρο υποστήριξης των μικρών επαγγελματιών στο χώρο της πόλης, αντίθετα ακολουθώντας αντιλαϊκή πολιτική επιβάλλει αυξήσεις πεζοδρομίων και τραπεζοκαθισμάτων.

Η κατάσταση φαίνεται δυσοίωνη και θα χειροτερεύσει όσο θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική, για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, αλλά και για τους καταστηματάρχες όχι μόνο της παλιάς πόλης, αλλά και όλου του νησιού. Γι΄ αυτό χρειάζεται κοινή αντιμονοπωλιακή δράση εργαζομένων και επαγγελματιών για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής . Χρειάζονται μέτρα στήριξης των ΕΒΕ όπως:

α] Κατάργηση των μονοπωλίων στο εμπόριο, κρατικός φορέας στο λιανικό – χονδρικό εμπόριο.

β] Κατάργησης της διαδικασίας περαίωσης και συνάφειας.

γ] Κατάργηση των δημοτικών φόρων

δ] φορολογική επιβάρυνση του μεγάλου κεφάλαιου, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των μεγάλων εισοδημάτων.

ε] κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα αναγκαία είδη λαϊκής κατανάλωσης

στ] τα επιτόκια δανεισμού να μην υπερβαίνουν το ύψος του πληθωρισμού.

Ζ] αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης [ υγεία, σύνταξη, πρόνοια]".

Δεν υπάρχουν σχόλια: