Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Τριάντα δυόμισι τόνοι ηλιελαίου αποσύρθηκαν από την Κερκυραϊκή αγορά

Τριάντα δυόμισι τόνοι ηλιελαίου αποσύρθηκαν από την Κερκυραϊκή αγορά, μετά από ελέγχους κλιμακίων της Νομαρχίας σε εφαρμογή σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παράλληλα, με εντολή του Νομάρχη έγινε και έλεγχος σε φριτέζες καταστημάτων, κυρίως fast food, προκειμένου να ελεγχθεί η ύπαρξη ή μη επικίνδυνων ουσιών στα τηγανόλαδα.

Σήμερα, ο Νομάρχης με τον Αντινομάρχη Δημήτρη Σουβλάκη και τον Νομαρχιακό Σύμβουλο - Υπεύθυνο για θέματα προστασίας του Καταναλωτή Δημήτρη Βλαχόπουλο, έδωσε συνέντευξη τύπου, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι:

“Έγιναν δεκάδες έλεγχοι σε Super Market, καταστήματα, χώρους μαζικής εστίασης και αποθήκες σε όλο το Νομό.

Οι αλυσίδες Super Market μετά από ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών της Νομαρχίας έδωσαν εντολή στα περιφερειακά καταστήματά τους να συγκεντρωθούν όλες οι ποσότητες ηλιελαίου στις κεντρικές αποθήκες τους προκειμένου να απογραφούν, να καταγραφούν και στη συνέχεια να επιστραφούν στις εταιρείες που τα προμήθευαν.

Συνολικά βρέθηκαν σε αποθήκες 32।411 λίτρα ηλιελαίου και 687,5 λίτρα μίγματος φυτικών ελαίων που περιείχαν ηλιέλαιο και δόθηκαν οι απαραίτητες εντολές για επιστροφή στους προμηθευτές τους.

Συγχρόνως έγιναν δειγματοληψίες διαφόρων ειδών σπορελαίων που βρέθηκαν σε καταστήματα του νομού μας στους ιδιοκτήτες των οποίων δόθηκε επίσης εντολή για επιστροφή στον προμηθευτή τους.

Παράλληλα έγιναν έλεγχοι σε ΦΡΙΤΕΖΕΣ Fast Food από όπου έγιναν και δειγματοληψίες τη στιγμή της παρασκευής φαγητών.

Υπάλληλοι των αρμόδιων Διευθύνσεων σε καθημερινή βάση ενημέρωναν τους επιχειρηματίες προκειμένου αυτοί να αποσύρουν το ηλιέλαιο από τα ράφια των καταστημάτων τους.

Πρόστιμα σε καταστήματα

Το τελευταίο δίμηνο έγιναν έλεγχοι σε δεκάδες επίσης καταστήματα και έχουν επιβληθεί πρόστιμα διαφόρων κατηγοριών τα οποία κυμαίνονται από 750 ευρώ έως

29.300 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Τα πρόστιμα αφορούσαν σε:

• Πρατήριο καυσίμων για παροχή νοθευμένου πετρελαίου κίνησης σε καταναλωτές. (πετρέλαιο λαθραίας διακίνησης).

• Πρατήριο καυσίμων το οποίο παρείχε λιγότερο καύσιμο από αυτό το οποίο αναγραφόταν στο μηχάνημα παροχής.

• Καταστήματα τα οποία πωλούσαν προϊόντα σε ακριβότερες τιμές από αυτές που αναγραφόταν στις σχετικές πινακίδες ή στους τιμοκαταλόγους.

Μηνύσεις

Επίσης υποβλήθηκαν 8 μηνύσεις εναντίον ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβάσεις οι οποίες αφορούσαν την γενικότερη καθαριότητα των καταστημάτων τους αλλά και έλλειψη απαραίτητων εγγράφων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: