Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Αποχή από όλες τις συνεδριάσεις των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων από σήμερα και έως το τέλος του Ιουλίου έχουν προαναγγείλει οι δικαστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας। Βασικό τους αίτημα είναι η πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες του νομού.Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την πλήρωση των τεράστιων κενών στις οργανικές θέσεις στις δικαστικές υπηρεσίες του Νομού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Κώστας Αλυσανδράκης και Αντώνης Σκυλάκος.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Εδώ και πολλούς μήνες οι δικαστικοί υπάλληλοι στην Κέρκυρα βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις για την πλήρωση των τεράστιων κενών στις οργανικές θέσεις στις δικαστικές υπηρεσίες του νομού. Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 84 οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων είναι συμπληρωμένες μόνο οι 44 δηλ. μόνο το 52,38%.

Οι ίδιοι οι δικαστικοί υπάλληλοι σε πολύ πρόσφατη ανακοίνωση τους διεκτραγωδούν πολύ παραστατικά τη κατάσταση: Αναφέρουν κατά λέξη... «....Έχουμε ξεπεράσει πλέον κάθε ανθρώπινο όριο αντοχής, δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουμε, υπάρχουν συνάδελφοι με αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας που εργάζονται κανονικά».

Παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς δίνονται από την κυβέρνηση για πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, το πρόβλημα δυστυχώς συνεχώς επιδεινώνεται. Παρόλο ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στον Υπουργό Δικαιοσύνης από ερωτήσεις βουλευτών, αναφορές του συλλόγου των δικαστικών υπαλλήλων, του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ.λ.π., ο κ. Υπουργός ουσιαστικά δεν έκαμε τίποτε για τη λύση ή έστω τη βελτίωση του προβλήματος.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας μπροστά σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση, αφού εξάντλησαν κάθε όριο αντοχής τους, αποφάσισαν να απέχουν από όλες τις συνεδριάσεις των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων από 19 Ιουνίου μέχρι το τέλος του Ιουλίου 2008.¨Όσο βέβαιο είναι πως αυτό θα επιφέρει τεράστια αναστάτωση στην λειτουργία των δικαστηρίων και στην απονομή δικαιοσύνης, άλλο τόσο είναι βέβαιο πως οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν έχουν άλλη επιλογή αφού έχουν χορτάσει με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ούτως ώστε άμεσα να συμπληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις στις δικαστικές υπηρεσίες της Κέρκυρας, μόνη προϋπόθεση για να επανέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία των Δικαστηρίων στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: