Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΡΙΑ ΓΕΦΥΡΙΑ-ΠΟΝΤΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ


Οι συνδέσεις της χάραξης του νέου δρόμου Τρία Γεφύρια – Ποντή με το υφιστάμενο δίκτυο δημοτικών δρόμων, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου και με τη συμμετοχή του προέδρου του παραρτήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ Νίκου Σπίγγου, του Δημάρχου Αχιλλείων Τάκη Καρύδη, του Αντιδημάρχου Κερκυραίων Γιάννη Μάμαλου, του Αντινομάρχη Κώστα Λέσση, του διευθυντή Δημοσίων Έργων της Π.Ι.Ν. Ιωσήφ Ροδίτη και υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχίας, παρουσία του μελετητή Ιωάννη Πίλτση.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν ζητήματα που σχετίζονται με τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες χάραξης του νέου δρόμου και ιδιαίτερα με τρία σημεία της διαδρομής στα οποία εντοπίζονται προβλήματα σύνδεσης με δημοτικούς δρόμους. Αφού δόθηκαν αρκετές εξηγήσεις, έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις προς το μελετητή με τον οποίο υπήρξε συνεννόηση να εξεταστούν πιθανά εναλλακτικά σενάρια στην πρόσβαση – σύνδεση της νέας χάραξης με το υπάρχον δημοτικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, την περασμένη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αχιλλείων γνωμοδότησε θετικά για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, ενώ το ίδιο θέμα πρόκειται να τεθεί, με ορισμένους επιμέρους όρους και παρατηρήσεις, και στην προσεχή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η τελική έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου από την Διεύθυνση ΠΕΧΩ της ΠΙΝ και η θεώρηση της οριστικής μελέτης του. Στη συνέχεια, η μελετητική ομάδα πρόκειται να προχωρήσει στην κατάρτιση του κτηματολογίου ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις της γης στην οποία θα γίνει η χάραξη και η κατασκευή του νέου δρόμου.

Ο Νομάρχης, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την περίοδο την οποία διανύουμε για το τόσο καθοριστικό για τα κυκλοφοριακά ζητήματα του νομού μας έργο. Όπως επεσήμανε, όλα δείχνουν ότι ως το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της κτηματογράφησης για τις απαλλοτριώσεις ενώ παράλληλα προς αυτήν ή στο τέλος της, η Νομαρχία πρόκειται να προχωρήσει και στην προκήρυξη κατασκευής του έργου αυτού, του οποίου το προεκτιμώμενο κόστος σύμφωνα με τους μελετητές θα ανέλθει στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δήμαρχος Αχιλλείων από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία προώθηση των διαδικασιών κατασκευής του σημαντικότατου όπως το χαρακτήρισε έργου. Επεσήμανε επίσης ότι με την ολοκλήρωσή του θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που διέρχονται την οδική αυτή αρτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: