Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Δ.Ο. ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΟΥΚΑ


Την πραγματοποίηση επαναληπτικών εκλογών στη Δ.Ο. Λευκιμμμαίων του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η Επιτροπή Πιστοποίησης και καταστατικού του κόμματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομ. Επιτροπής ο γραμματέας Μ. Μπούκας ζήτησε να πληροφορηθεί τους λόγους ακύρωσης των εκλογών Τ.Ο. Λευκιμμαίων οι οποίοι δεν έχουν γίνει γνωστοί μέσω της τυπικής ανακοίνωσης της ΕΚΑΠ, χωρίς ακόμη να έχει λάβει απάντηση.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής τονίζονται τα εξής:

“Μετά την εξέταση από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) των πρακτικών εκλογής, των ενστάσεων και των λοιπών στοιχείων σχετικά με τις εκλογές ανάδειξης των αποκεντρωμένων οργάνων του ΠΑΣΟΚ, στο Νομό Κέρκυρας πιστοποιείται η πλειονότητα των Τοπικών οργανώσεων. Όπως είναι γνωστό, μέσω της λειτουργίας της ΕΚΑΠ και της διαδικασίας πιστοποίησης που ακολουθείται , εξασφαλίζεται η διαφάνεια, η νομιμότητα και η αυστηρή τήρηση του καταστατικού σε όλες τις διαδικασίες ώστε τα όργανα που προκύπτουν να είναι απόλυτα νόμιμα, έγκυρα και αδιαμφισβήτητα.

Όσον αφορά στις εκλογές στο Δήμο Λευκιμμαίων, απόφαση της ΕΚΑΠ είναι η ακύρωσή τους και η επανάληψη των εκλογικών διαδικασιών για όλα τα όργανα: Τοπική οργάνωση, Νομαρχιακή επιτροπή και Περιφερειακή Επιτροπή. Όταν έγινε γνωστή η εξέλιξη αυτή, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας Χρυσ. Μπούκας απέστειλε επιστολή τόσο προς τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννη Ραγκούση όσο και προς τον Πρόεδρο της ΕΚΑΠ Γιώργο Ανωμερίτη ζητώντας να πληροφορηθεί τους λόγους ακύρωσης των εκλογών Τ.Ο. Λευκιμμαίων οι οποίοι δεν έχουν γίνει γνωστοί μέσω της τυπικής ανακοίνωσης της ΕΚΑΠ, σε ποιες άλλες Τ.Ο της Κέρκυρας θα επαναληφθούν οι εκλογές για την ανάδειξη μόνο της Τοπικής Οργάνωσης και πότε θα ολοκληρωθούν αυτές οι επαναληπτικές διαδικασίες.

Αναμένονται η απάντηση στην παραπάνω επιστολή και οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα η συγκρότηση όλων των νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Νομού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: