Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος, σχετικά με το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι Κερκυραίοι Αθήνας, έξω από τη Βουλή για τα βίαια και αιματηρά γεγονότα στη Λευκίμμη Κέρκυρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή επιχειρεί να επιβάλλει την αντι-περιβαλλοντική της πολιτική επιλέγοντας την ένταση, τη βία, την καταστολή, την αιματηρή επίθεση εναντίον πολιτών που υπερασπίζονται την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής τους, την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Η πολιτική αυτή οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα. Έχουμε ένα αθώο θύμα, μια γυναίκα νεκρή. Την απόλυτη ευθύνη γι' αυτό το τραγικό περιστατικό φέρει η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, που δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν το πιo σκληρό πρόσωπο της εξουσίας, εξαπολύοντας βίαιες επιθέσεις εναντίον πολιτών.

Η διαχείριση των σκουπιδιών αναδεικνύεται σε εκρηκτικό πρόβλημα, σε όλη την Ελλάδα. Η χωροθέτηση των ΧΥΤΑ, για να καταστεί εφαρμόσιμη, προϋποθέτει όχι μόνο τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την προσέγγιση λύσης μέσα από τη λογική της ολοκληρωμένης διαχείρισης, μέσα από την ανακύκλωση και τη διαλογή.

Στην Κέρκυρα, 15 μέρες τώρα, ένα τέτοιας περιβαλλοντικής σημασίας δημόσιο έργο προχωρά με την εποπτεία των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής, την αναστολή των εργασιών στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, την έναρξη δημόσιου και ουσιαστικού διαλόγου ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη και έγκαιρη λύση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαχείρισης των αποβλήτων της Κέρκυρας.

Ζητάμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη των ευθυνών, καμία συγκάλυψη του οργίου βίας και καταστολής που εκτυλίχθηκε στη Λευκίμμη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και καλούμε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να βρει εξιλαστήρια θύματα για να καλύψει τις ευθύνες της.

Απαιτούμε να απομακρυνθούν αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις, να σταματήσει αμέσως αυτή η στρατηγική έντασης και βίας που προωθεί η κυβέρνηση, για να μη θρηνήσουμε ξανά άλλους νεκρούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: