Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Συνεχίζουν την αποχή απο τα καθήκοντά τους μέχρι το τέλος Ιουλίου οι δικαστικοί υπάλληλοι του νομού, που διεκδικούν την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, που ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 50% των προβλεπομένων. Οι δικαστικοί υπάλληλοι απέχουν από την περασμένη Πέμπτη από τα ποινικά και πολιτικά ακροατήρια.
Σήμερα,βρέθηκε στην Κέρκυρα κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων, τα μέλη του οποίου συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια.
Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησαν τα μέλη του κλιμακίου στα ΜΜΕ, τονίστηκε ότι το φαινόμενο της υποστελέχωσης παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο η Κέρκυρα είναι μέσα στις περιοχές που το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο.
“Ο αγώνας των δικαστικών υπαλλήλων της Κέρκυρας είναι δίκαιος” δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Λάμπρος Χανδρινός.
Από την άλλη, υπογράμμισε πως αποτελεί πανελλήνιο αρνητικό ρεκόρ, το γεγονός ότι στα δικαστήρια της Κέρκυερας οι μισές οργανικές θέσεις είναι κενές.
“ Το θέμα είναι γνωστό στο υπουργείο. Εχουμε κάνει πολλές παραστάσεις, όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε μόνο αόριστες υποσχέσεις και λύσεις που στην ουσία δεν επιλύουν τίποτα. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι απο το φθινόπωρο θα υπάρξουν αθρόες και εθελούσιες αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται”.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ελένη Ρέγγη σημείωσε ότι θα δικάζονται μόνο τα αυτόφωρα και όλες οι υποθέσεις που έχουν κίνδυνο παραγραφής.
“ Θα συνεχίσουμε με την προοπτική από το Σεπτέμβριο και μετά να πάρουμε απόφαση κλιμάκωσης των κινητοποίησεων αν δε βρεθεί λύση στα προβλήματά μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: