Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ΝΕΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ


Νέα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στη Λευκίμμη όταν κάτοικοι που αντιδρούν στη δημιουργία του ΧΥΤΑ ήρθαν και πάλι αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν το αχώριστων πετροπόλεμο, οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και χρήση χημικών.

Το μεσημέρι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του ΧΥΤΑ για να διαμαρτυρηθούν, καταγγέλλοντας ότι παραβιάστηκαν οι ιδιοκτησίες τους.

‘’Όπως λένε, έγινε μια προσπάθεια διαπλάτυνσης του δρόμου που οδηγεί στα Μεσοράχια στο χώρο του ΧΥΤΑ -από τα 3 περίπου μετρα που ήταν, στα 7- χωρίς τη συναίνεση των ιδιοκτήτων των οικοπέδων’’.

Αποτέλεσμα των συμπλοκών ήταν να τραυματιστούν 3 αστυνομικοί, μεταξύ αυτών ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κέρκυρας.

Ο ΣΥΝ

Με αφορμή τα νέα επεισόδια στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει: "Ο ΣΥΝ καταγγέλλει τη νέα χρήση βίας εκ μέρους της Αστυνομίας στη Λευκίμμη της Κέρκυρας. Η κυβέρνηση με μεγάλη ευκολία επιλέγει την καταστολή, χωρίς να έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα από τον θάνατο της άτυχης γυναίκας πριν από λίγες ημέρες στην ίδια περιοχή. Οι ευθύνες, πλέον, για την κλιμάκωση των επεισοδίων, με απρόβλεπτες ίσως συνέπειες, βαραίνουν αποκλειστικά τον Υπουργό Εσωτερικών που επιλέγει τον δρόμο της βίας και του αυταρχισμού αντί του διαλόγου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: