Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ-ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ


Στα περσινά επίπεδα, με ελαφρές αυξομειώσεις αναμένεται να κυμανθούν φέτος οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων από τα Λύκεια της Κέρκυρας που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

“Υπάρχουν μαθήματα που παρουσιάζουν άνοδο και άλλα πτώση. Συνολικά, αν αθροίσουμε τα αποτελέσματα δε θα παρουσιαστούν μεγάλες διακυμάνσεις και θα είναι επ’ωφελεία των μαθητών για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση” τόνισε ο περιφ. διευθυντής Χρ. Ανθης.

Πτώση παρουσιάζεται στις υψηλές βαθμολογίες, από 17, 5-20 π.χ. στη Βιολογία. Στις μεσαίες βαθμολογίες τα ποσοστά είναι περίπου τα περσινά.

Απο τα πρώτα στοιχεία προκύπτει λοιπόν ότι οι βάσεις θα κυμανθούν στα περσινά η ακόμη και χαμηλότερα επίπεδα.

Ο κ. Ανθης επεσήμανε πως από το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου τηρούνται όλα κατά γράμμα και σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων.

Τα μηχανογραφικά δελτία θα συμπληρωθούν από την Τρίτη 1η ιουλίου και μέχρι την Τρίτη 15 ιουλίου. Μέχρι τις 27 ιουνίου αναμένεται να εκδοθούν και τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα λύκεια, ενώ μέχρι τις 7 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες όσων εξετάζονται σε ειδικό μάθημα.

Οι βάσεις θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Απο φθινόπωρο ο διάλογος για τις αλλαγές

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, που ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία των εξετάσεων, επανέλαβε ότι ο διάλογος για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρόκειται να αρχίσει το φθινόπωρο και θα έχει βάθος χρόνου τετραετίας.

Όσον αφορά στα βαθμολογικά στοιχεία, προκύπτει πτώση στις ιατρικές αλλά και τις οικονομικές σχολές σε ολόκληρη τη χώρα, με ορατή τη διαφορά σε σχέση με τις περυσινές βάσεις τους στα πανεπιστήμια της επαρχίας.

Τα μαθήματα-"καρμανιόλες" ήταν εφέτος τα Μαθηματικά κατεύθυνσης αλλά και η Έκθεση καθώς, όπως απέδειξε η βαθμολόγηση των γραπτών, καθώς οι εξεταζόμενοι μαθητές παρέδωσαν εφέτος μεγάλο αριθμό γραπτών "εκτός θέματος".

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάτω από τη βάση έγραψε εφέτος το 45% των υποψηφίων στα Αρχαία κατεύθυνσης, το 73% στα Μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης και το 50% στην Ιστορία κατεύθυνσης.

Αντίθετα, δεν ξεπερνούν το 1% τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν με άριστα στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Αρκετά καλύτερες από πέρυσι ήταν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Τα ίδια στοιχεία φανερώνουν ότι ο αριθμός των θέσεων που θα μείνουν εφέτος κενές στα περιφερειακά ΤΕΙ της χώρας θα είναι περίπου 7.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: