Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ. ΛΕΣΣΗ

Μια σειρά σημαντικών έργων που στην ολοκλήρωσή τους, θα αλλάξουν την εικόνα του νομού εκτελεί, από κοινοτικούς και ιδίους πόρους η Νομ. Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Κ. Λέσση, το ύψος των εκτελούμενων έργων από το Γ’ΚΠΣ ξεπερνά τα 29 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σε καλό στάδιο υλοποίησης.

Πρόκειται για την παρέμβαση στο δρόμο Τρία Γεφύρια-Πέλεκα, όπου παρά τα προβλήματα με τα δίκτυα αποχέτευσης των Δήμων Κερκυραίων, Παρελίων και τη μετατόπιση των στύλων ΔΕΗ, ΟΤΕ προχωρά.

Ακόμη σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπλασης της Εθνικής Αντιστάσεως, καθώς και το λιμάνι Οθωνών.

Ειδικότερα στους Οθωνούς, σύμφωνα και με διαβεβαιώσεις της αναδόχου εταιρείας, το έργο θα παραδοθεί, αρχές φθινοπώρου.

Σημειώνεται ότι τα τρία παραπάνω έργα αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, με ενστάσεις και άλλες τεχνικής φύσεως δυσκολίες.

Προβλήματα χρηματοδότησης αντιμετώπισε το έργο οδοποιίας Αγρός-Δάφνη, ωστόσο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών.

Ακόμη, εντός 30 ημερών αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου ασφαλτόστρωσης στο Λιβάδι Ρόπα (τμήμα δρόμου προς Λιαπάδες).

Στην περίπτωση του έργου Μωραίτικα-Κάβος που καθυστέρησε λόγω δυσκολιών της αναδόχου εταιρείας, ο κ. Λέσσης επεσήμανε ότι με τη συνετή πολιτική που ακολούθησε η Ν.Α., βαίνει προς ολοκλήρωση.

Ο αντινομάρχης, υπογράμμισε ότι το στοίχημα για τη Ν.Α. είναι η υλοποίηση των έργων που θα προταθούν μέσω του ΕΣΠΑ.

Επίσης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του Σχολικού Κέντρου Πλάτωνα Νυμφών, στις προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα ολοκλήρωσης του σχολικού κέντρου Κυνοπιαστών, στην έγκαιρη αποπεράτωση του Γυμνασίου Παξών και των επεκτάσεων στο Γυμνάσιο Καστελάνων.
Τέλος, το Σεπτέμβριο αναμένεται να παραδοθεί το σχολικό κέντρο Σκριπερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: