Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΔΥΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Με δύο συλλαλητήρια, τα συνδικαλιστικά σωματεία της Κέρκυρας αντιδρούν αύριο στο θέμα της ακρίβειας. Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας διοργανώνουν συλλαλητήριο, στις 8 στο “Οκαζιόν” ενώ την ίδια ώρα κινητοποίηση, διοργανώνει και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Σαρόκου.

Στην κοινή ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου-ΑΔΕΔΥ τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Τα ευχολόγια, οι αόριστες υποσχέσεις, τα "41 μέτρα" κ.α. που ακούμε από την κυβέρνηση δεν μας πείθουν. Τα τελευταία δέκα χρόνια όλες οι Κυβερνήσεις έστρωσαν τον δρόμο στην ασυδοσία των επιχειρήσεων. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την μείωση φόρων και η ΝΔ το ολοκλήρωσε. Αυτοί έβαλαν το κέρδος σαν την μόνη αξία στην κοινωνία μας.

Στην Ελλάδα τα καρτέλ των επιχειρήσεων τροφίμων, των βιομηχάνων και των Σούπερ Μάρκετ έχουν αυξήσει τις τιμές πάνω από κάθε όριο. Το πρώτο τετράμηνο του 2008 ο κλάδος τροφίμων είχε αύξηση κερδών 256%. Οι ανατιμήσεις στην Ελλάδα είναι οι πιο υψηλές από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Οι τιμές στο γάλα, τα καύσιμα, η αμόλυβδη βενζίνη και τα λαχανικά είχαν τη μεγαλύτερη διαφο-ρά και ακολουθούν το ψωμί, τα φρούτα, τα ψάρια και άλλα τρόφιμα.

Οι επιχειρηματίες ανακατανέμουν διαρκώς και ασύδοτα, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, μέσα από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, τον πλούτο υπέρ τους και οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, συντα-ξιούχοι και οι καταναλωτές πληρώνουν το μάρμαρο.

Φτάνει πια. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Διεκδικούμε:

·•Νέο Μισθολόγιο με 1400 - πρώτο μισθό, 1200- κατώτατη σύνταξη.

·•Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Προστασία, αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

·•Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, διασφάλιση αναβαθμισμένων κοινωνικών αγαθών στους πολίτες.

·•Να μπει διατίμηση στα βασικά τρόφιμα. Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα.

·•Να μειωθούν οι τιμές των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. (ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΔΕΥΑΚ)

·•Να τιμωρηθεί αυστηρά η κερδοσκοπία και η νοθεία των προϊόντων στην αγορά.

Να μειωθούν τα επιτόκια των τραπεζών ώστε να προστατευθούν τα νοικοκυριά απ' τα δάνεια και τις κατασχέσεις.

Αύξηση του αφορολόγητου ποσού. Έκπτωση από τη φορολόγηση εισοδήματος του συνόλου των τόκων για την αγορά κύριας κατοικίας.

·•Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών

·•Να διαλυθούν τα καρτέλ και τα ολιγοπώλεια στην αγορά. Να δημοσιευθούν τώρα τα ονόματα των επιχειρήσεων που κερδοσκοπούν.

·•Να σταματήσουν άμεσα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας.

•Να ενισχυθούν οικονομικά οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα πάρει μέρος το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “Η ακρίβεια δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι συνέπεια της καπιταλιστικής οικονομίας που κάνει διαρκώς τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Στην κορυφή του προβλήματος της ακρίβειας βρίσκεται η πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που όλα τα χρόνια τώρα έχει διαμορφώσει όλες τις προϋποθέσεις για το γιγάντωμα των μονοπωλίων στην παραγωγή και στο εμπόριο και την αχαλίνωτη κερδοφορία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: