Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΣΤΑ... ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΠΑΛΙ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ-ΟΛΚΕ


Νέος...γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ Δήμου Κερκυραίων και ΟΛΚΕ αναφορικά με την αρμοδιότητα των χώρων στάθμευσης επί της οδού Ζαβιτσιάνου στη Σπηλιά. Σήμερα,ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ κατηγόρησε ευθέως τη διοίκηση του ΟΛΚΕ για αφαίρεση πινακίδων της ΑΝΕΔΚ από το συγκεκριμένο χώρο.
Ο κ. Μικάλεφ υποστήριξε ότι “τελευταία πληθαίνουν οι ενέργειες ορισμένων παραγόντων που συντονισμένα προσπαθούν να διαμορφώσουν προβλήματα στο Δήμο Κερκυραίων”.
Μια από τις τελευταίες, όπως σημείωσε, είναι και “η προσπάθεια αφαίρεσης των σημάτων της ΑΝΕΔΚ από την οδό Ζαβιτσιάνου, γεγονός που ο δήμος δεν γνώριζε έστω και αν ακόμα είχε κοινοποιηθεί κάποιο έγγραφο από τις 25 του μήνα στην ΑΝΕΔΚ, αυτό το ενδεχόμενο”.
Ο κ. Μικάλεφ σημείωσε ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει τις παρείσακτες ενέργειες οποιουδήποτε παράγοντα που υπό την έννοια της διεκδίκησης της εξυπηρέτησης ορισμένων συμφερόντων, είναι υποτακτικός και θέλει να διαμορφώνει πολιτική την οποία να επιβάλλει στο δήμο Κερκυραίων.
“Δε μπορεί να ενεργεί για λογαριασμό της πόλης οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας χωρίς το δήμο। Κάποιοι νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες της πόλης και της Κέρκυρα. Πρόκειται για συμπεριφορά, ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΝΕΔΚ Γ. Χονδρογιάννης, μίλησε για πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια από τον ΟΛΚΕ “Δυστυχώς έρχεται από μια σειρά άλλων γεγονότων. Θεωρώ ότι η αρμοδιότητα ανήκει στο δήμο Κερκυραίων και έχει γίνει σαφές। Θέλω να πιστεύω ότι η ΑΝΕΔΚ λειτουργεί υπέρ του συμφέροντος της πόλης παρόλο που το πάρκινγκ της Σπηλιάς έχει συρρικνωθεί όχι από το δήμο। Παραχωρήθηκαν επιπλέον θέσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν τουριστικά λεωφορεία και καταστηματάρχες της περιοχής। Η λειτουργία της πόλης είναι αποκλειστικό δικαίωμα του δήμου। Η ΑΝΕΔΚ διαφυλάσσει τα συμφέροντά της με κάθε νόμιμο τρόπο। Ο διευθύνων σύμβουλος το ΟΛΚΕ είναι διορισμένος υπάλληλος από την κυβέρνηση και προφανώς κάποιοι άλλοι θα πρέπει να ελέγξουν αυτή τη στάση και τη συμπεριφορά που δεν αρμόζουν στην πόλη” δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της ΑΝΕΔΚ.

Δεσύλλας


Ερωτηθείς από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το νέο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το Δήμο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλας, επεσήμανε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚΕ ομόφωνα αποφάσισε στο κομμάτι της οδού Ζαβιτσιάνου να απαγορευτεί δεξιά και αριστερά η στάθμευση των ΙΧ και από τη δεξιά να επιτραπεί η στάθμευση τουριστικών λεωφορείων που ξεκινούν από το λιμάνι της Κέρκυρας.
“Ο δρόμος αυτός είναι στη λιμενική ζώνη και την ευθύνη της λειτουργίας του τμήματος της οδού ανήκει στον ΟΛΚΕ. Ο ΟΛΚΕ πήρε την απόφαση που απεστάλη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο για την εφαρμογή από τις 25 του μηνός και κοινοποιήθηκε και στην ΑΝΕΔΚ. Δεν αιφνιδιάσαμε, κανέναν” σημείωσε ο κ. Δεσύλλας.
Ανέφερε ακόμη ότι ποτέ δεν είχε ενημερωθεί ο ΟΛΚΕ και ποτέ δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για να διαχειρίζεται η ΑΝΕΔΚ εδώ και χρόνια ως πάρκιγκ το συγκεκριμένο κομμάτι।


Διάσταση απόψεων


Σύμφωνα πάντως με τον κ. Δεσύλλα οι πινακίδες που τοποθέτησε χθες ο ΟΛΚΕ για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, το μεσημέρι αφαιρέθηκαν από τη δημοτική αρχή.
Εν κατακλείδι, ανέφερε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με το Δήμαρχο. “Υπάρχει διαφορετική άποψη μεταξύ Δήμου και ΟΛΚΕ. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου στο Δ.Σ. του Οργανισμού για να ληφθεί απόφαση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: