Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛ. ΔΕΣΥΛΛΑ

Σε καλό σημείο βρίσκεται το θέμα κατασκευής μαρίνας στο νέο λιμάνι (καρνάγια) μετά την τελευταία απόφαση της διυπουργικής επιτροπής για τη χωροθέτηση.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλα, μετά την έκδοση (θετικής) απόφαση και του υπ. Τουρισμού, που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, επίκειται πλέον η έκδοση απόφασης από την ειδική υπηρεσία περιβάλλοντος για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων.

Αν και υπήρχαν από το παρελθόν όλες οι σχετικές εγκρίσεις (Αρχαιολογία, Υπ.Πο.) το θέμα είχε παραπεμφθεί στο Κ.Α.Σ. το οποίο ομόφωνα ενέκρινε την κατασκευή της μαρίνας.

Όσο για το θέμα των εργαζομένων στα καρνάγια, ο κ. Δεσύλας σημείωσε ότι στα τεύχη δημοπράτησης και στη σύμβαση παραχώρησης του έργου, υπάρχει πρόβλεψη ότι όσοι εργάζονται αποδεδειγμένα εκεί και επιθυμούν να εργαστούν στη νέα μαρίνα θα προσληφθούν κατά προτεραιότητα.

Στη χωροθέτηση της νέας μαρίνας πριν των άλλων χερσαίων εγκαταστάσεων έχει προβλεφθεί και εγκατάσταση για επισκευές μικρών σκαφών.

“Αν υπάρξει πρόταση και δημιουργηθεί ενιαίος φορέας από τους εργαζόμενους στα καρνάγια ο ΟΛΚΕ θ’ασκήσει όλη του την επιρροή προκειμένου ν’ ανατεθεί σε αυτούς η λειτουργία της επισκευαστικής ζώνης”.

Σύμφωνα με τον κ. Δεσύλλα ορισμένοι ναυπηγοξυλουργοί έχουν ήδη συμφωνήσει μ’αυτή την προοπτική. Σημειώνεται ότι

Ο χώρος της μαρίνας θα περιλαμβάνει έκταση 39 στρεμμάτων με συγκεκριμένη δόμηση, μικρό ξενοδοχείο, καταστήματα, γήπεδα τένις κλπ.

Καθυστέρηση εργασιών

Καθυστέρηση παρατηρείται στην πρόοδο των εργασιών στη μαρίνας στη Σπηλιάς και της επέκτασης της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων.

Αυτό γιατί όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ υπάρχει δικαστική εμπλοκή στο δανειοθάλαμο Σαγιάδας απ όπου η ανάδοχος εταιρεία προμηθευόταν υλικά.

Μάλιστα έχει ήδη ζητήσει έγκριση με την τεχνική εταιρεία της περιφέρειας που επιβλέπει το έργο, ώστε να ξεμπλοκάρει το όλο θέμα.

Κρουαζιερόπλοια

Αυξημένη είναι η κίνηση των αφιχθέντων με κρουαζιερόπλοια τη φετινή σεζόν.

Πάνω από 400.000 υπολογίζονται οι επισκέπτες που θα φτάσουν στο νησί με κρουαζιερόπλοια, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι υπηρεσίες του ΟΛΚΕ θα πρέπει να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.

Από την άλλη, προχωρούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του λιμένα, ώστε να υπάρξει εναρμόνιση με τις προϋποθέσεις που ορίζει η Ε.Ε.

Ο ΟΛΚΕ θα προχωρήσει σε άσκηση ετοιμότητας με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ενώ αναθεωρεί το σχέδιο ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων.

“Αγωνιούμε ενόψει της επιθεώρησης από τους ειδικούς της Ε.Ε. για την πιστοποίηση του λιμένα. Γίνεται το καλύτερο δυνατό” κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ.

Γ.Σ. των μετόχων του ΟΛΚΕ-Συνεχίζεται η κερδοφορία

Στις 7 Ιουνίου διεξήχθη στα γραφεία του ΟΛΚΕ η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, με θέμα την “έγκριση του Ισολογισμού της 31/12/2007 και τις συνοδεύουσες αυτόν σημειώσεις - γνωστοποιήσεις χρήσης 1/1 - 31/12/2007 καθώς και τις εκθέσεις του Δ.Σ. και των Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών επί του Ισολογισμού και των λοιπών οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 1/1 - 31/12/2007”.

Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις συντάχθηκαν για πρώτη φορά σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Το Ελληνικό Δημόσιο που ως γνωστόν είναι ο μοναδικός μέτοχος του Οργανισμού εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικης Πολιτικής του ΥΕΝΑΝΠ Γιώργος Βλάχος.

Μιλώντας στην Γεν. Συνέλευση, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου χαρακτήρισε τη χρήση του 2007 “πάρα πολύ ικανοποιητική και αποτελεσματική και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στη Διοίκηση του Οργανισμού για τη διαφάνεια και την εντιμότητά της”.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι επετεύχθη αύξηση κερδών (πρό φόρων) σε σχέση με την προηγούμενη χρήση 2006 κατά 10% που δείχνει την ευρωστία του Οργανισμού, ο οποίος συνέχισε την κερδοφορία των τριών τελευταίων ετών 2005 - 2006, 2007 και κάλυψε τις συσσωρευμένες ζημιές των προηγούμενων ετών 2003 και 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια: