Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: ΑΠ' ΤΟ 1999 ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ


Στο πλαίσιο σημερινών του δηλώσεων για τη συνεδρίαση του Ν.Σ. ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος υπογράμμισε ότι όλη η συζήτηση για το δικαστικό μέγαρο, τις μελέτες, τη δημοπράτηση και τις χρηματοδοτήσεις δε θα γινόταν τώρα αν το έργο ξεκινούσε το 1999 με πλήρης μελέτες και την αντίστοιχη χρηματοδότηση.
"Ξεκίνησε με ελλειπή μελέτη, ελλειπή χρηματοδότηση και με μερική δημοπράτηση μόνο του σκελετού. Γι αυτό σήμερα βρισκόμαστε στο μέσο αυτης της πορείας. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλιστούν σήμερα αυτά που δεν είχαν εξασφαλιστεί τότε".
Σημειώνεται ότι το δικαστικό μέγαρο στερούνταν οικοδομικής άδειας καθώς μέχρι πρότινος δε ήταν ενταγμένο στο σχέδιο πόλης.

Ο νομάρχης Στέφανος Πουλημένος στην αρχική του τοποθέτηση στο Ν.Σ. υπογράμμισε ότι το ζήτημα εντάχθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης με σκοπό τη σημαντική πολιτική παρέμβαση σ ' ένα κατ' εξοχήν καυτό θέμα της τοπικής επικαιρότητας
Αναφερόμενος στο ιστορικό του έργου, σημείωσε ότι το έργο δημοπρατήθηκε το 1999. Με την εγκατάσταση της τότε εργολαβίας, από τις πρώτες εκσκαφές προέκυψαν σημαντικές αρχαιότητες της αρχαϊκής περιόδου.
Η ανασκαφική έρευνα διήρκησε αρκετό καιρό ενώ στην πρώτη φάση των εργασιών, κόστισε συνολικά 8 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, όπου κατασκευάστηκε το πρώτο κτίριο του δικαστικού μεγάρου. "Ακολούθησε μια προσπάθεια δημοπράτησης του δευτέρου κτιρίου, που ο μειοδότης δεν προσήλθε για την υπογραφή της σύμβασης και το έργο επαναδημοπρατήθηκε το 2005, για να ολοκληρωθεί πρόσφατα", σημείωσε.
Ο κ. Πουλημένος, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια, την χαρακτήρισε ως απερίγραπτη και πρόσθεσε "προκύπτει άμεση και επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό το νέο δικαστικό μέγαρο διότι έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, καθώς στην Κέρκυρα πολλά δημόσια έργα ξεκινούν και δεν τελειώνουν ποτέ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: