Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ


Eνώ η αντιπαράθεση Δήμου Κερκυραίων - ΟΛΚΕ για τους χώρους στάθμευσης στη Σπηλιά καλά κρατεί, οι καταστηματάρχες της περιοχής εκφράζουν προβληματισμό και αγανάκτηση από την αφαίρεση πινακίδων που είχε τοποθετησει ο ΟΛΚΕ προκειμένου να διευκολυνθεί η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων στο συγκεκριμένο χώρο.
Σήμερα πραγματοποίησαν μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σπηλιά, ενώ προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις αν δε βρεθεί λύση.
“Η αγανάκτηση μας είναι μεγάλη. Είμαστε αποφασισμένοι για όλα, οι επαγγελματίες της Σπηλιάς, οδηγούνται στην καταστροφή” δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Σπύρος Μητσιάλης.
“Απαιτούμε, οι πινακίδες που αφαιρέθηκαν να μπουν πάλι στη θέση τους, όχι να μας λένε άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ। Ο Δήμος Κερκυραίων, θέλει την καταστροφή μας. Εχουμε υποβαθμιστεί ως περιοχή, ζητάμε ίδια προνόμια με την υπόλοιπη πόλη”, δήλωσε ένας εκ των αγανακτισμένων καταστηματαρχών της Σπηλιάς, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Ο Γ. Τρεπεκλής

Στο χώρο όπου έγινε η κινητοποίηση βρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής.
Οπως δήλωσε “ πρόκειται για συμπεριφορά εκ μέρους του Δήμου που προσβάλλει όλους. Η αλαζονεία έχει όρια. Υποχρέωση της Τ.Α. είναι να στηρίζει τους πολίτες και τους επαγγελματίες. Υπάρχει μεγάλη κρίση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βαίνουν προς μαρασμό. Η απόφαση του ΟΛΚΕ ήταν στη σωστή κατεύθυνση και βοηθάει την καλύτερη εμπορική λειτουργία της πόλης και το κυκλοφοριακό. Ηταν απόφαση που θα έπρεπε να πάρει ο Δήμος εδώ και καιρό”.

Σε διάλογο καλεί
ο Δήμαρχος


Κάλεσμα στη διοίκηση του ΟΛΚΕ και τους επαγγελματίες της Σπηλιάς, να προσέλθουν σε διάλογο “προκειμένου να τεθεί ένα τέρμα, στον διασυρμό που υφίσταται η Κέρκυρα" απευθύνει με γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ.
Οπως αναφέρει:
"Η συμπεριφορά φορέων της πόλης που προσπαθούν να κατοχυρώσουν ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου λύσεις για το κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης, δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος δεν προτίθεται να συμβάλει αυξάνοντας την ένταση και την αυτοδικία που ασκείται αυτή την ώρα στην περιοχή της Σπηλιάς.
Ο ΟΛΚΕ θεωρεί ότι αν και μετακόμισε το βάρος των υπηρεσιών του στο Νέο Λιμάνι, μπορεί να παραμείνει σε ολόκληρη την παραθαλάσσια ζώνη, ως ελεγκτής και επόπτης της πιο ζωτικής περιοχής της Κέρκυρας। Κατά την διάρκεια μιας άσχημης τουριστικής περιόδου που βιώνει ολόκληρη η πόλη, το θέαμα συνεργείων που τοποθετούν και ξηλώνουν σημάνσεις σε ένα κεντρικό σημείο, είναι αποκαρδιωτικό. Τα τουριστικά λεωφορεία, υποτίθεται ότι συμβάλουν στην εμπορική κίνηση και εξυπηρέτηση πολλών επισκεπτών. Η παρουσία τους πρέπει να είναι διακριτική και εκεί όπου ορίζουν οι συμφωνίες που έγιναν σε προηγούμενες συσκέψεις του Δήμου.

Κατανοώντας την δυσχερή θέση των επαγγελματιών, ο Δήμος Κερκυραίων προωθεί μέτρα βελτίωσης της κατάστασης στην περιοχή της Σπηλιάς। Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν συμβάλει σε αυτό η αυτοδικία και η αυθαίρετη άποψη ότι μέρος του αστικού ιστού της πόλης "ανήκει" σε άλλον φορέα πλην του Δήμου.
Επικαλούμενος την κοινή λογική και δείχνοντας, ακόμη μια φορά, μετριοπάθεια και διάθεση συνεννόησης, καλώ την διοίκηση του ΟΛΚΕ και τους επαγγελματίες της Σπηλιάς, σε διάλογο προκειμένου να τεθεί ένα τέρμα, με την συμ-φωνία όλων, σε αυτόν τον διασυρμό που υφίσταται η Κέρκυρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: