Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

"ΑΦΑΝΤΟΙ" ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ


Η σημαντική πτώση της φετινής τουριστικής κίνησης, έως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον είναι κάτι παραπάνω ορατή στα καταστήματα της Σπηλιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Καταστηματαρχών Αλ. Λιτσαρδόπουλο, οι συνάδελφοί του δεν περίμεναν τα στοιχεία του αεροδρομίου για να διαπιστώσουν την πτώση της κίνησης.

Οπως ωστόσο σημείωσε, “το τραγικότερο όλων είναι ότι “κάθε χρόνο γίνονται οι ίδιες διαπιστώσεις και το μόνο που διαφοροποιείται είναι το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς των επαγγελματιών”.

Η πρόβλεψη του Ενιαίου Φορέα είναι ότι η κατάσταση του κερκυραικού τουρισμού θα χειροτερέψει.

“Είναι οργανωμένο αυτό που συμβαίνει, όχι τυχαίο. Θεωρούμε ότι οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί που διακινούν επισκέπτες στο νησί μας, είναι η αγορά και των τελευταίων κομματιών που οι ίδιοι θεωρούν επικερδή για τα συμφέροντά τους”.

Ο κ. Λιτσαρδόπουλος συνέστησε ψυχραιμία στους συναδέλφους του και επισήμανε ότι οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις έχει στο μυαλό του κάθε κλάδος να πράξει, πρέπει να γίνουν οργανωμένα.

Απήηθυνε επίσης πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που καλούν για το απόγευμα του Σαββάτου, διάφορα σωματεία του εμπορικου-επαγγελματικού κόσμου του νησιού, με αντικείμενο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κερκυραική οικονομία,

Δύσκολος χειμώνας περιμένει τους κερκυραίους επαγγελματίες, απόρροια της ιδιαίτερα κακής τουριστικής σεζόν σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καταστηματαρχών Π. Πόλης Σπ. Μητσιάλη.

“Θα ζητήσουμε από τους βουλευτές παρέμβαση. Οι επαγγελματίες δε μπορούν ούτε το ΤΕΒΕ να πληρώσουν. Με τις προσαυξήσεις που γίνονται οδηγούνται τελικά στα δικαστήρια” τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: