Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΟΣΔΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ"


Στην Αθήνα μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών Σωτ. Βόσδου προκειμένου να συμμετέχει σε ημερίδα με θέμα «Σύστημα διοίκησης με στόχους και μέτρηση Αποτελεσματικότητας και ανταποδοτικότητας» σε εφαρμογή του Νόμου 3230/2004.

Διοίκηση μέσω Στόχων είναι η διαδικασία προσδιορισμού σαφών επιδιώξεων - επιδόσεων στα ανώτατα ιεραρχικά επίπεδα κάθε φορέα και εν συνεχεία η διάχυση των γενικότερων αυτών επιδιώξεων υπό μορφή εξειδικευμένων δράσεων σε κάθε κατώτερο ιεραρχικό επίπεδο. Σε κάθε επίπεδο οι προϊστάμενοι και οι υφιστάμενοι δεσμεύονται σε ετήσια βάση για την υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών και την επίτευξη συγκεκριμένων ποσοτικών και ποιοτικών αποτελεσμάτων, λαμβανομένων υπόψη και των δεικτών αποδοτικότητας γενικών ή ειδικών όπου υπάρχουν.

Η μέτρηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας γίνεται με την εισαγωγή δεικτών μέτρησης καθώς η χρήση τους συμβάλλει στην παρακολούθηση της πορείας εφαρμογής του προγράμματος στοχοθεσίας που έχει καταρτισθεί στο πλαίσιο ενός φορέα, στην επικαιροποίηση του και τη βελτίωση βάσει στοιχείων που παρέχουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Σκοπός της μέτρησης της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας της Διοίκησης είναι η αξιολόγηση των υπηρεσιών της Διοίκησης με την οποία επιδιώκεται η εξυπηρέτηση του πολίτη, η επαύξηση της εμπιστοσύνης του και του βαθμού ικανοποίησης των αναγκών του από αυτή, η ενίσχυση της διαφάνειας, η πληρέστερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και γενικότερα η άσκηση της διοίκησης προς όφελος του πολίτη.

Η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών προσανατολισμένη στην κατεύθυνση αλλαγών στην Δημοσία Διοίκηση έχει υλοποιήσει πιλοτικά σε πρώτο στάδιο τη Μελέτη Εφαρμογή του Συστήματος Δεικτών & Συστήματος Μέτρησης Απόδοσης.σε τρείς Δ/νσεις της ΠΙΝ (Διοίκησης,Γεωργικής Ανάπτυξης ,Υδάτων και Δημοσίων Έργων).

Η Παρουσία της εν λόγω Μελέτης από τον υπεύθυνο της Ανάδοχης Εταιρείας όπως και της Μελέτης για την Εφαρμογή του Κοινού Πλασίου Αξιολόγησης θα γίνει στις 23- και 24/7/2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: