Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ


Αναφορά στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης “για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου” κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Βέρα Νικολαΐδου.
Επισημαίνουν επίσης “την απαίτηση του Δημοτικού Συμβούλιου Φαιάκων και των κατοίκων της περιοχής για την επάνδρωση του Κέντρου Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής”.
Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του κ. Χαραλάμπους αντί άλλης ενέργειας, ο Υφυπουργός Γ. Παπαγεωργίου, απάντησε αποστέλλοντας τον πίνακα οργανικών θέσεων που του υποβάλαμε με τα τεράστια κενά και με την σημείωση ότι για να καλυφτούν οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας μετακινούνται τρεις ιατροί από περιφερειακά ιατρεία.
“Θα πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι της βόρειας Κέρκυρας ότι δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς καλύτερη απάντηση από την ηγεσία του Υπουργείου «ιδιωτικής υγείας» και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Για το Κ.Κ.Ε. η υγεία δεν παζαρεύεται, είναι κοινωνικό δικαίωμα που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό από ένα δημόσιο σύστημα υγείας , σύγχρονο, δωρεάν, ενιαίο και καθολικό” καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: