Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ.


Τον Βουλευτή Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους και το συνεργάτη του Σπ। Σαμοίλη ενημέρωσε λεπτομερώς ο Νομάρχης σήμερα το πρωί για το τροποποιημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης της Κέρκυρας, παρουσία της αρμόδιας αντινομάρχη Μερόπης Υδραίου, του διευθυντή Χωροταξίας Ανδρέα Πανδή και του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μάκη Σκορδίλη.

Μετά το τέλος της συνάντησης Νομάρχης και Βουλευτής δήλωσαν τα εξής:

Στέφανος Πουλημένος
"Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε σήμερα την επίσκεψη του Bουλευτή Κέρκυρας του ΚΚΕ κ. Χαραλάμπους και του συνεργάτη του κ. Σαμοίλη προκειμένου να τους παράσχουμε την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση στα θέματα του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και ειδικότερα στα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την έγκριση της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης της Κέρκυρας.
Είχαμε τη ευκαιρία να εκθέσουμε καί εγώ και η Αντινομάρχης Μερόπη Υδραίου αλλά και ο Διευθυντής Χωροταξίας κ। Ανδρέας Πανδής, όλες τις λεπτομέρειες αυτής της ρύθμισης η οποία αλλάζει άρδην όλα τα δεδομένα για τη ζωή της πόλης, τα δεδομένα για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τα δεδομένα για την σχολική στέγη, για τις εγκαταστάσεις του υπεραστικού ΚΤΕΛ, τις εγκαταστάσεις πολιτισμού, για τους χώρους πρασίνου, για τους χώρους στάθμευσης αλλά και για πολλά άλλα ζητήματα τα οποία ρυθμίζουν καθοριστικά προς την θετική κατεύθυνση κορυφαία ζητήματα του τόπου μας".

Μπάμπης Χαραλάμπους


"Ενημερωθήκαμε για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης της Κέρκυρας τόσο από το Νομάρχη όσο και από την αρμόδια αντινομάρχη κα Μερόπη Υδραίου και τον διευθυντή Χωροταξίας Ανδρέα Πανδή παρουσία και του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το να μπουν 780 στρέμματα επιπλέον στο σχέδιο πόλης είναι κάτι το οποίο από μόνο του είναι θετικό. Εμείς επαναλάβαμε ότι μια επέκταση του σχεδίου μιας πόλης θα πρέπει να εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Από μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι πολλές μικροϊδιοκτησίες που ήταν στις παρυφές της και εκτός σχεδίου, τώρα εντάσσονται. Μάλιστα, το άκρον άωτο της αδικίας ήταν στην περιοχή του εργοστασίου Δεσύλλα όπου το εργοστάσιο ήταν στο σχέδιο πόλης και μάλιστα με συντελεστή δόμησης 1,4 όταν απέξω υπάρχουν πολλές μικροϊδιοκτησίες που δεν ήταν ενταγμένες, όπως αντίστοιχα υπάρχουν και ορισμένες περιοχές στο Μαντούκι.
Είπαμε λοιπόν ότι το πρώτο που πρέπει να εξυπηρετεί είναι τα λαϊκά συμφέροντα και βέβαια να μην εξυπηρετούνται, όσο είναι δυνατόν, σχέδια μεγαλοεργολάβων και μεγαλοϊδιοκτητών. Φαίνεται από την πρώτη ματιά, με τις λεπτομερειακές όμως εξηγήσεις που μας δόθηκαν, ότι κάτι τέτοιο, τουλάχιστον πολύ κραυγαλέα, δεν φαίνεται. Εμείς θα το δούμε εκτενέστερα και ανάλογα θα κάνουμε τις παρατηρήσεις, τις κρίσεις και τις επικρίσεις μας εάν χρειαστεί. Όλα όσα είπε ο κ. Νομάρχης, για αποδέσμευση γης για κοινωφελείς σκοπούς όπως σχολική στέγη, χώρους πρασίνου, τον εσωτερικό και εξωτερικό δακτύλιο, θεωρητικά τουλάχιστον στο σχέδιο υπάρχουν. Έως ότου εφαρμοστούν όμως και στην πράξη υπάρχει μεγάλος δρόμος και εκεί εντάσσεται και η δική μας στάση όπου συνεχώς θα ελέγχουμε και τη Νομαρχία αλλά και την κεντρική Κυβέρνηση ούτως ώστε το σχέδιο να μη μείνει στα χαρτιά αλλά να εφαρμοστεί επιτέλους και στην πράξη.
Ξέρετε ότι πάσχουμε από εξεύρεση γης για να γίνουν σχολεία και αυτό πολλές φορές με έχει οδηγήσει στη σκέψη ότι αποτελεί ουσιαστικά την αφορμή και όχι την αιτία. Τώρα, για παράδειγμα, που υπάρχει γη, θα δούμε αν η Κυβέρνηση προχωρήσει και χρηματοδοτήσει τη σχολική στέγη για να δημιουργηθούν επιτέλους σχολεία τα οποία θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες του κερκυραίου πολίτη και των μαθητών.
Ευχαριστώ πολύ τον κ. Νομάρχη, την κα Υδραίου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την λεπτομερή επεξήγηση που μας έκαναν και από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα ελέγχουμε την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: