Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την (κατά πλειοψηφία) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων να παραχωρήσει χώρο του Νέου Φρουρίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για να στεγαστεί το Μουσείο Τυπογραφίας, οργανώνουν αύριο η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συμπαράταξη, στην είσοδο του Νέου Φρουρίου.
Ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ Χ. Μάστορας μιλώντας σήμερα στους εκπροσώπους του τύπου, μίλησε εκ νέου για απαράδεκτη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου η οποία αποτελεί στην ουσία ξεπούλημα της ακρόπολης του νέου φρουρίου με το πρόσχημα δημιουργίας μουσείου τυπογραφίας.
“Οι δημόσιοι χώροι δεν εκχωρούνται, ούτε δίνονται σε ιδιώτες για εκμετάλλευση. Μια τέτοια πολιτική είναι άκρως εσφαλμένη, κυρίως όταν μιλάμε για ιστορικά μνημεία”.
Οπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο θέμα έφεραν στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης.

Οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Πολιτισμού άμεση και γενναία έκτακτη επιχορήγηση για τη συντήρηση των πολιτιστικών μνημείων της Κέρκυρας που κυριολεκτικά καταρρέουν, καθώς και την ακύρωση της “απαράδεκτης” όπως τη χαρακτηρίζουν εκχώρησης του Νέου Φρουρίου στις επιχειρήσεις του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: