Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΣΥΛΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΚΕ

Στην πορεία των έργων σε λιμάνι -Σπηλιά στα μέτρα ασφάλειας του λιμένα, στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της μαρίνας στα καρνάγια, καθώς και στις προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ.
Ειδικότερα, για το έργο του υπήνεμου μώλου του Λιμένος εσωτερικού, που αν και έχει αποπερατωθεί από πλευράς λιμενικών έργων, δεν έχει δοθεί σε χρήση, σημείωσε ότι δεν είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό τεχνικό δελτίο τα ηλεκτρομηχανολογικά έργα.
Ο ΟΛΚΕ προχώρησε στην σύνταξη μελέτης και ζήτησε συμπληρωματική χρηματοδότηση η οποία, σύμφωνα με τον κ. Δεσύλλα, εγκρίθηκε. Σε συνεργασία με την ΠΙΝ, το έργο αναμένεται άμεσα να χρηματοδοτηθεί και όπως εκτιμάται θα δοθεί σε χρήση την επόμενη χρονιά.
Ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται να κατασκευαστούν 9 ράμπες πριμοδέτησης των Ε/Ο πλοίων της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα.
Επίσης, θα γίνει υποσταθμός, το δίκτυο πυρόδεσης και ύδρευσης.
Τουριστικό καταφύγιο Σπηλιάς
Σε διάψευση σχετικής φημολογίας ότι υπάρχει έλλειψη χρημάτων για την κατασκευή του τουριστικού καταφυγίου της Σπηλιάς, προχώρησε ο κ. Δεσύλλας, επισημαίνοντας ότι ήδη ο ανάδοχος έχει πληρωθεί και οι εργασίες θα ενταθούν.
Υπογράμμισε ωστόσο, ότι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αδρανών υλικών λόγω της μη λειτουργίας των λατομείων της Κέρκυρας. και της δικαστικής διαμάχης της αναδόχου εταιρίας με την εταιρία που προμηθεύει αδρανή υλικά από τις απέναντι ηπειρωτικές ακτές.
"Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα βγει η σχετική απόφαση και θα αρθεί η απόφαση της Εισαγγελίας καθώς, σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα και στο συγκεκριμένο έργο, αλλά και στο έργο της επέκτασης της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων".
Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο οι εργασίες συνεχίζονται, καθώς βρέθηκε ένα άλλο λατομείο από τις απέναντι ηπειρωτικές ακτές από το οποίο μεταφέρονται τα 1.600 κυβικά αδρανών υλικών για τη θεμελίωση της προβλήτας.
Μέτρα ασφαλείας
Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας,στο λιμάνι σύμφωνα με όσα προβλέπει η Ελληνική αλλά και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ ανέφερε ότι έχει ήδη ανατεθεί η έκδοση των καρτών ελεγχόμενης πρόσβασης και τοποθετούνται τα μηχανήματα για την αναγνώρισης των συγκεκριμένων καρτών. Επίσης οι πόρτες που θα λειτουργούν με αυτές τις κάρτες.
Αναμένεται εντός του 2008 ο έλεγχος από ελεγκτές της Ε.Ε. και το λιμάνι θα πρέπει να είναι έτοιμο σε κάθε περίπτωση.
Για την μαρίνα στα Καρνάγια
Μετά την υπογραφή της σχετικής Υπουργικής απόφασης, ολοκληρώνεται πλέον το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού.
Μετά από επικοινωνία που είχε ο κ. Δεσύλλας με το αρμόδιο υπουργείο, του έγινε γνωστό πως στην β' φάση των διαδικασιών προβλέπονται τεχνικές και οικονομικές προσφορές. Το πρώτο στάδιο αφορούσε την προεπιλογή αυτών οι οποίοι πληρούσαν τα απαραίτητα προσόντα για να αναλάβουν το έργο.
Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Θετική εξέλιξη στις προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου αποτελεί η απόφαση της εταιρίας MSC, να δρομολογήσει κρουαζιερόπλοια για τη χειμερινή περίοδο (για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη).
"Από την πλευρά του ΟΛΚΕ μπορούμε να ανταποκριθούμε. Είναι στο χέρι των τοπικών αρχών και φορέων αν μπορούν να δεχθούν και να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες και κατά τους χειμερινούς μήνες" συνόψισε ο κ. Δεσύλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: