Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Ν.Ε. ΚΚΕ : "Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ"


Την άποψη ότι ο Δήμαρχος Κερκυραίων σε πρόσφατη ανακοίνωσή θέλει να χρεώσει στο ΚΚΕ που έχει ξεκάθαρη θέση ενάντια στη παράδοση δημόσιων χώρων σε ιδιώτες την ευθύνη που αποκλειστικά ο ίδιος, για την απόφαση ίδρυσης Μουσείου Τυπογραφίας στο Π. Φρούριο, εκφράζει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
“Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σ. Μικάλεφ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε και δημοσιεύτηκε στο τοπικό τύπο στις 23/7/2008, με ψέματα και λαθροχειρίες προσπαθεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη απόφαση για παραχώρηση του Νέου Φρουρίου στην τράπεζα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Είναι ψέμα η αναφορά που κάνει ότι και η Μυτιλήνη με δημοτική πλειοψηφία στηριζόμενη αποκλειστικά από το ΚΚΕ έχει συνεργαστεί με το πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς. Η πραγματικότητα είναι άλλη και δεν αφορά ούτε τη Μυτιλήνη ούτε το ξεπούλημα συμβόλων μιας πόλης όπως αποτελεί το Νέο Φρούριο της Κέρκυρας. Αφορά ένα περιφερειακό δήμο του Ν. Λέσβου και ένα δημοτικό ελαιοτριβείο. Η αναφορά επομένως μόνο συγκεκριμένη σκοπιμότητα κρύβει και τίποτα άλλο. Θέλει να χρεώσει στο ΚΚΕ που έχει ξεκάθαρη θέση ενάντια στη παράδοση δημόσιων χώρων σε ιδιώτες και ιδιαίτερα των τομέων Πολιτισμού, Υγείας και Παιδείας την ευθύνη που αποκλειστικά ο ίδιος έχει, μαζί με τους δώδεκα συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης.
Η προστασία των δημόσιων χώρων, των συμβόλων μιας πόλης, των Φρουρίων είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη, κάθε δημοτικής κίνησης, κάθε πολιτικού κόμματος που σέβεται την ιστορία ενός τόπου. Το δικαίωμα - υποχρέωση αυτό δεν έχει επομένως καμία σχέση με το σαθρό επιχείρημα που επικαλείται ο κ. Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του ότι αν δεν το δώσουμε σε ιδιώτες θα καταρρεύσει. Εξ άλλου αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ χθες του ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει η στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δράσης.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων αντί να βλέπει ως μονόδρομο το ξεπούλημα δημόσιων χώρων σε ιδιώτες ας διεκδικήσει από την κυβέρνηση της ΝΔ τους παρακρατηθέντες πόρους καθώς επίσης και άλλους από άλλες πηγές χρηματοδότησης. Ας σταματήσει τη λεηλασία του πενιχρού λαϊκού εισοδήματος που γίνεται με τις συνεχώς αυξήσεις των διάφορων δημοτικών χαρατσιών που υπάρχουν και με τη λήψη συνεχώς νέων δανείων.
Όσοι εγκλωβίστηκαν από τις διακηρύξεις του και τον στήριξαν, ας προβληματισθούν από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει και την πλήρη ταύτιση με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη από μια πολιτική που θα στηρίζει τις σύγχρονες ανάγκες τους και όχι από άλλο τιμονιέρη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: