Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΥΚΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΑΝΑΚ


Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού του οδικού μας δικτύου από την Επιχείρηση Οδικής Ασφάλειας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα τρία συνεργεία της επιχείρησης προχώρησαν σε επούλωση λάκκων στις περιοχές Σταυρού, Κορνάτων, Στρογγυλής και Μεσσογγής καθώς και σε τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Περιστερών.
Παράλληλα, ένα ακόμη συνεργείο, πραγματοποίησε διαγραμμίσεις στις περιοχές Αλλειματάδων (Κράτσαλο), Βίστωνα, Δουκάδων, στον κόμβο του Αεροδρομίου και σε τμήμα της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας καθώς και διαβάσεις πεζών στους Αγίους Δέκα, στην Αχαράβη και στον κόμβο της Ρόδας.
Μάλιστα, οι εργασίες αυτές γίνονται κυρίως τις νυκτερινές ώρες προκειμένου να μην επιβαρύνεται η κυκλοφορία και ταλαιπωρούνται οι οδηγοί των διερχομένων οχημάτων.
Η Ο.Α.Ν.Α.Κ. έχει προβεί σε εκτεταμένες παρεμβάσεις στο σύνολο σχεδόν του οδικού μας δικτύου συμπεριλαμβανομένου και του νησιού των Παξών. Στα πλαίσια δε της Προγραμματικής Σύμβασης η οποία έχει υπογραφεί με το Δήμο Θιναλίων έγινε επούλωση λάκκων στα Δημοτικά Διαμερίσματα Περίθειας, Λουτσών, Αχαράβης και Αγίου Παντελέημονα.
Επίσης, τα συνεργεία προχώρησαν σε βάψιμο νησίδων και ρείθρων στον κεντρικό δρόμο της Αχαράβης καθώς και σε καθαρισμό χόρτων κατά μήκος του οδικού δικτύου σε διάφορες περιοχές όπως στο Σκριπερό και στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Παρελίων. Σε μόνιμη βάση δε πραγματοποιείται εξωραϊσμός στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας ενώ τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνεται και ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου της Βίλα Ρόσσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι στιγμής το συνεργείο της Επιχείρησης έχει απομακρύνει περισσότερα από 25 φορτηγά με μπάζα, σκουπίδια και χόρτα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Επιχείρησης τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία θα τοποθετήσουν στηθαία ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στους Δήμους Εσπερίων, Αγίου Γεωργίου και Παρελίων.
Η Ο.Α.Ν.Α.Κ. υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν για τα αιτήματά τους την Επιχείρηση τηλεφωνώντας στον πενταψήφιο αριθμό 15690 καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: