Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Π. ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ: ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ"

“Μεθοδευμένη ενέργεια που δεν προάγει τους δημοκρατικούς θεσμούς” χαρακτηρίζει τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων ο Πρόεδρος του Δ.Σ Περικλής Πακράτης.
Με αφορμή τα όσα ανέφεραν στελέχη της αντιπολίτευσης, ο κ. Παγκράτης αφού σημειώνει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρει τα εξής:
“To θέμα "ενημέρωση για το περιφερειακό σχεδιασμό διάθεσης απορριμμάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης", ετέθη σε δυο προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. και δεν συζητήθηκε, όχι με ευθύνη του Προεδρείου.
Στην πρώτη απεχώρησε η μειοψηφία και στη δεύτερη λόγο προχωρημένου χρόνου ήταν αδύνατον να συζητηθεί.
Στην τελευταία συνεδρίαση υπήρχαν σοβαρά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη με προθεσμίες, όπως η λήψη καταρχήν απόφασης για την εξέλιξη των δημοτικών επιχειρήσεων. Το θέμα της περιφερειακής διαχείρισης των απορριμμάτων κρίθηκε, ότι έπρεπε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση ώστε να υπάρχει ευχέρεια χρόνου.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και ενώ ήταν η εξέλιξη η συζήτηση για το θέμα των δημοτικών επιχειρήσεων, προσήλθαν στην αίθουσα κάτοικοι της Λευκίμμης και απαίτησαν εδώ και τώρα να διακοπεί η διαδικασία και να ζητηθεί το θέμα τους.
Παρά την παράκληση του Προέδρου να συζητηθεί, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του θέματος που ήταν σε εξέλιξη αλλά και την δέσμευση του Δημάρχου να γίνει συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση την προσεχή τρίτη, οι κάτοικοι με απαράδεκτο τρόπο απαιτούσαν να διακοπεί η διαδικασία και να προτάξουμε το θέμα που τους απασχολεί, πράγμα το οποίο υπερβαίνει κάθε λογική και κάθε πρακτική και μειώνει το ίδιο το Κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες ήταν αδύνατον να συνεχισθεί η συνεδρίαση.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για μεθοδευμένη ενέργεια που δεν προάγει τους δημοκρατικούς θεσμούς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: