Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ-ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ


Βήμα προς την οριστική μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου Κερκυραίων στο Μαράσλειο αποτελεί η υπογραφή , μεταξύ του Δημάρχου Κερκυραιών και του αναδόχου εργολάβου της σύμβασης για την ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής του Μαράσλειου Μεγάρου.
Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται απο το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
Το συνολικό ύψος της σύμβασης φτάνει (χωρίς το ΦΠΑ) 985.0000 ευρώ.
Ηδη στεγάζονται στον ισόγειο χώρο του Μαράσλειου η Πολεοδομία, οι Τ.Υ. και η Οικονομική Υπηρεσία.
Στην παρούσα φάση απομένουν η αποκατάσταση, ανάδειξη του πρώτου ορόφου, της υποστέγης, της ανακατασκευής της στέγης.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο, ενώ η αρχική σύμβαση του έργου υπογράφηκε το 2002 η πορεία του έργου δεν ήταν η πρέπουσα ώστε να ολοκληρωθεί σήμερα.
"Προωθήσαμε τις διαδικασίες,ξεπερνώντας τις όποιες αδυναμίες" τόνισε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βάσει και της εμπειρίας της αναδόχου εταιρείας θα έχει ολοκληρωθεί (εντός του 08).

Μουσείο το
Σαν Τζιάκομο;


Ο κ. Μικάλεφ υποστήριξε πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι το σημερινό Δημοτικό μέγαρο,να αξιοποιηθεί για τη λειτουργία του Γραφείου Παλιάς Πόλης. "Θεωρούμε ότι το ιστορικό κέντρο χρειάζεται να έχει στους κόλπους του το Γραφείο Παλιάς Πόλης. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει μόνιμη αρωγή στο πλαίσιο του Σχεδίου Διαχείρισης του ιστορικού κέντρου".
Ήδη υπάρχει αρχιτεκτονική μελέτη για τη μετατροπή του Δημαρχείου σε μουσειακό χώρο.
"Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η μηχανολογική και στατική μελέτη . Θα υπάρξει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Φιλοδοξούμε να εγκατασταθούν εδώ συλλογές και ευρήματα που διαθέτει ο Δήμος" συνόψισε ο κ. Μικάλεφ.
• Ο ανάδοχος της εταιρείας ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΑΕ κ. Τόμπουρος ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τόνισε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε το έργο να αποδοθεί το ταχύτερο στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: