Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ


Πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Ιουλίου το Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ «Παρουσίες 2008». Για μια ακόμα χρονιά η οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας οργάνωσε το θερινό Φεστιβάλ φέρνοντας στο επίκεντρο την ελληνική νεολαία, την ελληνική περιφέρεια.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχε η πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας Ηρώ Λέλλα και το μέλος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας Δέσποινα Πατρικίου.

Για φέτος, η ΟΝΝΕΔ επέλεξε ως χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ την αρχαία Ολυμπία. Μια περιοχή της Ελλάδας η οποία επλήγη από την καταστροφή της πύρινης λαίλαπας το περυσινό καλοκαίρι, για να δείξει έμπρακτη συμπαράσταση στους κατοίκους, για να παράσχει όποια υποστήριξη είναι δυνατή, για να θυμίσει σε όλους τους Έλληνες ότι έχουμε χρέος να στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη που δοκιμάζεται.

Με μια συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα άνοιξαν οι πύλες του φεστιβάλ στον ανοικτό χώρο γύρω από τα περίπτερα. Οι νέοι και οι νέες της ΟΝΝΕΔ σχημάτισαν με μια ανθρώπινη αλυσίδα τους Ολυμπιακούς κύκλους, πέντε κύκλους με διαφορετικό χρώμα, συμβολίζοντας αντίστοιχα την προσήλωση των ΟΝΝΕΔιτών στις αρχές της ισότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της παγκόσμιας ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, πάντα με οδηγό τις αρχές, τις αξίες και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Την έναρξη των «ΠΑΡΟΥΣΙΩΝ 2008» κήρυξε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους νέους και τις νέες για την ουσιαστική συμμετοχή τους στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης η οποία όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής είναι έμπρακτη απόδειξη της συνέπειας, της υπευθυνότητας, της αφοσίωσής τους σε αρχές και αξίες.

«Σας ευχαριστώ για το ηχηρό μήνυμα της γιορτής σας. Θυμίζετε σε όλους τους Έλληνες ότι η καρδιά της Ελλάδας βρίσκεται στην Περιφέρεια. Θυμίζετε σε όλους τους Έλληνες ότι το μέλλον της Πατρίδας μας είστε εσείς. Σας εμπιστευόμαστε και σας ακούμε,…

* αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη τις κοινές μας ιδέες.
* Αποφασισμένοι να κάνουμε πέρα ό,τι πικραίνει τους Έλληνες.
* Αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις αλλαγές, στην Παιδεία, την Οικονομία, το Κράτος.

Όποιες κι αν είναι οι αντιξοότητες της διεθνούς συγκυρίας, όποιες κι αν είναι οι αντιστάσεις βολεμένων συμφερόντων, όποιο κι αν είναι το ξέσπασμα του θλιβερού παρελθόντος...

* δεν θα κουραστώ,
* δεν θα διστάσω,
* δεν θα υποταχθώ στις σκοπιμότητες κανενός.

Δεν χαρίστηκα και δεν πρόκειται να χαριστώ σε πρακτικές, αντιλήψεις και νοοτροπίες, που προσκρούουν στις αρχές, στις δεσμεύσεις μας, στα ζητούμενα της Κοινωνίας. Δεν συμβιβάστηκα και δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με πιέσεις, που αντιμάχονται το εθνικό, το κοινωνικό, το συλλογικό συμφέρον. Είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δύναμή μου είναι η εμπιστοσύνη σας. Δύναμή μου είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών.» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.


Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου κατά την διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε μεταξύ άλλων : «Το φεστιβάλ είναι η κορύφωση της δράσης μας μετά από μια χρονιά, κατά την οποία η οργάνωσή μας, έδωσε μεγάλες νικηφόρες μάχες. Μια χρονιά δικαίωσης ενός μεγάλου οράματός μας που ακούει στο όνομα «αιρετά Τοπικά Συμβούλια Νέων». Ένα θεσμό, μέσα από τον οποίο κατακτήσαμε νέα πεδία έκφρασης και ευθύνης για λογαριασμό ολόκληρης της γενιάς μας. Και βέβαια, και φέτος, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, είχαμε μια ακόμα χρονιά θριάμβου για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές! Μετά από μία τέτοια χρονιά, είμαστε εδώ. Και θα ζήσουμε αυτό το τριήμερο μαζί! Στην Ηλεία, στην Αρχαία Ολυμπία. Σε μια περιοχή που πέρυσι δοκιμάστηκε όσο καμία άλλη στην Ελλάδα. Και είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε όλοι μαζί, μαζί με την τοπική κοινωνία, ότι η Ηλεία παραμένει μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πατρίδας μας. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να σταματήσει τον αγώνα για τη ζωή. Είμαστε εδώ, γιατί έχουμε χρέος να θυμόμαστε. Είμαστε εδώ, γιατί στα τριάντα τέσσερα χρόνια ιστορίας της ,η ώρα της ΟΝΝΕΔ ήταν πάντοτε η ώρα της ευθύνης! Είμαστε εδώ. Με όλες μας τις δυνάμεις. Όχι συμβολικά, αλλά ουσιαστικά, δυναμικά. Είμαστε εδώ. Για να μη ξεχάσουμε και να μη ξεχαστούμε. Είμαστε εδώ. Για να μείνουμε εδώ. Πλάι στο συμπολίτη μας, πλάι στις τοπικές αγωνίες. Πλάι στον τοπικό αγώνα για επιβίωση και ευημερία. Στην απουσία των άλλων απαντάμε με τις δικές μας Παρουσίες! Με τη δική μας φωνή, με τη φωνή της Οννεδίτισσας και του Οννεδίτη! Στην αγωνία της τοπικής κοινωνίας Ενώνουμε την δική μας!

Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στην απόφαση του Κώστα Καραμανλή να αλλάξει την Ελλάδα μας.»

Κατά την διάρκεια του τριημέρου, στα 40 περίπτερα του φεστιβάλ εκθέσανε το υλικό τους τα τμήματα της ΟΝΝΕΔ και πλήθος μη κυβερνητικών οργανώσεων, τοπικών φορέων της Ηλίας καθώς και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής . Το Σάββατο το πρωί, νέοι και νέες της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Παπανικολάου, παρέδωσαν τρεις δεξαμενές νερού ειδικού τύπου χωρητικότητας 45m3, ικανές για λήψη νερού από επίγεια μέσα και ελικόπτερα, καθώς και δέκα ποτίστρες για την άγρια πανίδα της περιοχής.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, η πυροσβεστική υπηρεσία, το δασαρχείο και ο δήμαρχος εκτιμώντας την προσφορά αυτή της ΟΝΝΕΔ, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους.

Επίσης, κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ προχώρησε στην υιοθέτηση του περιβάλλοντα χώρου του δημοτικού σχολείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Η δημιουργία χώρων πρασίνου για τα παιδιά του σχολείου και η δέσμευση της οργάνωσης να συνεχίσει να δίνει το παρόν και μετά το πέρας του φεστιβάλ και αφού πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, έχει ως σκοπό τη συνεισφορά στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν πολιτικές συζητήσεις με θέματα ανάπτυξης, περιβάλλοντος, ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: