Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΕΔΚ

Προβληματισμένοι για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στις προγραμματικές αναθέσεις της ΑΝΕΔΚ, καθώς δεν έχουν λάβει δεδουλευμένα το τελευταίο δίμηνο. Σήμερα είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο, ο οποίος ζήτησε την κατανόηση τους καθώς και ότι θα προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στις προγραμματικές Α. Γκερέκο ο κ. Μικάλεφ “δεν είναι μόνο οι οφειλές της τωρινής δημοτικής αρχής αλλά και χρέη τριών μηνών επι θητείας των κ.κ. Τρεπεκλή, Σαρλή”.
“Ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα και να πάρουμε τα χρήματα, πριν διαλυθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις. Ορισμένοι συνάδελφοι, δεν έχουν ούτε ρεύμα σπίτι τους, το έχουν κόψει, άλλοι χρωστάνε νοίκια”.

Ανασφάλεια για το μέλλον

Το μέλος του Δ.Σ του Σωματείου, Γ. Μοναστηριώτης στάθηκε στο τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους μετά την επικείμενη διάλυση των επιχειρήσεων και κυρίως στις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί από το Δήμο, ότι ερευνάται η καλύτερη δυνατή λύση για το μέλλον των εργαζομένων στις προγραμματικές.
“Εχουμε υποσχέσεις ότι θα καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι και αυτοί που είχαν προσληφθεί προ ΑΣΕΠ και οι υπόλοιποι κυρίως μέχρι το 2003 που είχαν προσληφθεί βάση προεδρικού διατάγματος Υπάρχει ένα αίσθημα ανασφάλειας, κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα του δήμου, αλλά πολλοί απο εμάς έχουν πλέον βιοποριστικό πρόβλημα ”।


Ο Δήμαρχος


Κάθε δίκιο έχουν οι εργαζόμενοι στις προγραμματικές αναθέσεις, ανέφερε ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ.
Οπως τόνισε, εξαιτίας της κακής οικονομικής συγκυρίας στην Πόλη, ο Δήμος δεν είχε την αναμενόμενη εισροή εσόδων με αποτέλεσμα να υπάρξει δυσπραγία στην εξόφληση των δεδουλευμένων στους συγκεκριμένους εργαζόμενους.
Επισήμανε ωστόσο ότι η κατάσταση που τους ταλαιπωρεί χρόνια τώρα, θα πάψει να υφίσταται με τη δημιουργία των νέων επιχειρήσεων που επιβάλλει ο Κώδικας και με τον διορισμό πολλών εξ’ αυτών στο Δήμο και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Συμπαράσταση απο ΕΚΚ

“Οι εργαζόμενοι στις προγραμματικές του Δήμου διεκδικούν το αυτονόητο.” δήλωσε το μέλος της διοίκησης του Εργ. Κέντρου Γ. Χαλικιόπουλος.
Παράλληλα κάλεσε το Δήμαρχο να αναλογιστεί τις ευθύνες του, να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων στις προγραμματικές σε τακτά χρονικά διαστήματα “και να μην τους αντιμετωπίζει ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: